Bilindiği üzere Valimiz Sayın Necmeddin Kılıç beyefendi, 14 Haziran 2016 Pazartesi günü resmi törenle karşılanmış ve Çorum’umuzda yeni görevine başlamıştır.
Öncelikle Sayın Valimize güzel Çorum’umuza hoş geldiniz der, yeni görevlerinde üstün başarılar dileriz. Kutsal görevlerinde, yapacağı hizmetlerinde daima Çorumlular olarak yanında olacağımızı yürekten belirtir, saygılarımızı sunarız.
Sayın Valimiz, resmi karşılama töreninde Çorum kamuoyuna hitaben yaptığı konuşmada, her zamankinden daha çok bugün muhtaç olduğumuz toplumsal kardeşliğe vurgu yapmış, vatanımızın ve milletimizin birlik ve beraberliğini içeren kıymetli mesajlar vermiştir.
Bu çok önemli bir tesbit ve iyi bir başlangıçtır. Yapılacak hizmetlerin toplumsal birlik ve beraberlikle mümkün olabileceği gerçeğinin göstergesidir. Çünkü, bir memlekette birlik ve dirlik olmazsa, huzur ve güven olmaz. İstikrar olmayınca da yatırım ve kalkınma olmaz. Yani mutluluğun temeli toplumun birlik ve beraberliğidir.
Toplumda birlik ve kardeşlik, sevgi tohumları ekilerek sağlanır. Bundan da huzur meyveleri oluşur.
Basınımıza yansıdığı kadarı ile Sayın Valimiz göreve başlama merasiminde yaptığı konuşmada ne demiştir, bakalım: Buyurmuşlar ki; “Görevimiz süresince ayırımsız herkesi kucaklayacağız. Ötelemeye itelemeye ve ayrışmalara asla fırsat vermeyeceğiz. Birleştireceğiz. Bütünleştireceğiz. Herkese eşit muamele edecek ve adil olacağız. Anlayışımız halka hizmet, hakka hizmet olacaktır. Şehit kanları ile sulanan, canları ile kazanılan bu kutsal vatan toprağını alın terimizle sulayarak yücelteceğiz. Bu bizim boynumuzun borcu ve halkımıza ahdımızdır. Gücümüzü önce yüce Allah cc. sonra halkımızın birlik ve beraberliğinden alacağız. Fakir fukara, garip guraba bizim en yakın dostumuz olacaktır. Onları koruyup kollayacağız. Hiç kimseyi dışarda bırakmayacağız. Gücümüz nisbetinde herkesi şefkatle kucaklayacağız. Hoşgörü bakışımız, sevgi şiarımız olacaktır. Mutlaka topluma sevgiyi hakim kılmamız lazım. Netice; hepimiz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz olacağız.”
İşte Sayın Valimizin göreve başlama nedeni ile verdiği mesajdan bazı alıntılar bunlardır ki, son derece önemli vurgulardır. Birlik ve beraberlik huzur, güven ve emniyetin temel taşlarıdır. Bunların sağlanması toplumun mutluluğunu sağlar.
Ayrıca Çorum Haber gazetesinin değerli yöneticisi Sayın Mehmet Yolyapar beyefendi de, sayın Valimizin demecinden bir gün önce 13 Haziran 2016 Pazartesi günki Çorum Haber’in manşetinde geçmişten geleceğe Çorum hassasiyetlerini dikkate alarak birlik ve beraberliğimizin bizler için olmazsa olmaz olduğunu ve önemini “İşler Şirazeden Çıkmadan” başlığı ile Çorum halkının huzurunun devamının sağlanması için “Sakin ve Huzurlu Çorum” sloganı ile değerli Çorum halkının birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çekmiştir.
Zaten Çorum’un duayen gazetecisi Mehmet Yolyapar, Çorum sorunlarına duyarlılığı ile tanınır. Hep Çorum’un yararını düşünür, etkili şekilde kamuoyu oluşturma görevini yerine getirir ve bu çabaları sonucunda Çorum’a kazandırılmasına önayak olduğu eserler de sayılamayacak kadar çoktur.
Gerçekten güzel Çorum’umuzun güzel insanları ayırımsız devletine sadık, milletine bağlı, herkesin görüşüne saygılı, toplumsal olaylara duyarlı ve saygılı daima ılımlı, olumlu, sakin olmayı, geçmişte yaşanan acı olaylardan da edindiği tecrübe ile elde etmiş, gerçekten asil bir halktır. Çorum’un ve vatanımızın huzuru, yurdumuzun güveni söz konusu olunca Çorum halkı resmi ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere el ele gönül gönüle verip yapamayacağı fedakarlık yoktur. Bunu defaatle göstermişlerdir.
Bütün bunları dikkate alarak değerli Valimizin söylemini ve Sayın Yolyapar’ın mesajını desteklemek ve katkıda bulunmak, kutsal Ramazan ayının coşkulu, feyizli atmosferinden de yararlanarak konu başlığımız olan İslam’ın birlik ve beraberliğe verdiği önemi, kardeşliğimizin baş düşmanı olan fitne, fesat, haset ve tefrikanın zararlarını konu edinen bir yazıyı kaleme almayı ve okurlarımıza sunmayı, Sayın Valimizin hizmet aşkına denizden bir damla kabilinden katkıda bulunmayı kutsal bir görev saydım. İnşaallah yararlı olur. Rabbim birliğimizi devam ettirsin.
(SÜRECEK)