İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki yırtık Atatürk posterinin hangi amaca hizmet ettiğinin merak konusu olduğunu belirten Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, “Hoş olmayan görüntüler herkesin vicdanını yaralamıştır. İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Recep Turhan aynı zamanda Eğitim Bir Sen ilçe yönetiminde bulunmaktadır.

Anayasamız çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün belirlediği milliyetçilik anlayışı ve onun inkılap ve ilkeleri Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet edilmiştir. Bununla birlikte Milli Eğitim Temel Kanunu; Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu ifadeler anayasamızda ve Milli Eğitim Temel Kanunu’nda amaç teşkil ederken Çorum İskilip İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlerindeki yırtık Atatürk posteri hangi amaca hizmet etmektedir?” dedi.

Okul Müdürü Recep Turhan’a, “Atatürk posterinin bu şekilde asılması ihmal mi kasıt mı? Şayet sonradan olduysa, program boyunca o şekilde asılı kalmasına neden sessiz kaldın? Bu görüntü seni hiç rahatsız etmedi mi? Yoksa Atatürk ile derdiniz mi var?” diye soran Aydın, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Son günlerde kendini tarihçi olarak addeden ancak tarih şuurunun uzağından yakınından geçmemiş olan, uydurdukları tarihle halkı yanıltmaya çalışan, yüce dinimizi kötü amaçları için kullanarak, ülkemizin kurucu değerlerine iftira atan, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ve tesis ettiği tam demokrasi sayesinde bugün bu noktada olduğunu unutan, Atatürk’ün başarılarını küçümseyen hatta yok sayan bir anlayışla etrafına zehir saçan, cehaleti, pervasızlığı, küstahlığı ile içimizi sızlatan Atatürk düşmanı bu hakaret vari davranışlardan güç mü aldınız?

Türk Eğitim Sen olarak Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz Atatürk'ün yırtık posteri ile bayram kutlamasını kabul etmemiz mümkün değildir. Program boyunca Atatürk posterinin o şekilde asılı kalmasına sessiz kalarak, Anayasamızdaki ilkelere ve Milli Eğitim Temel Kanununa aykırı hareket eden sorumluların tespit edilerek haklarında idari soruşturma yapılması hususunda yetkilileri göreve çağırıyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim