Kocasaraç, partisinin ilçe başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyerek, aday adaylığını kamuoyuna duyurdu.

“İskilip’in 14 mahallesi de bizim için önemlidir ve hizmete layıktır” diyen Kocasaraç, “Mahalle muhtarlarımız mahallelerimizin kale komutanlarıdır, öneri ve görüşleri yerel yönetimde bizlere yol gösterici olacak, ilçemizi hep birlikte el ele yöneterek küçülen değil büyüyen İskilip’i oluşturacağız. Bu güne kadar yapılan hizmetleri de biliyoruz var olan sorunlarını da biliyoruz. Mahallelerimize yapılması gereken hizmeti en iyi şekilde yapıp mahalle sakinlerinin huzur ve rahat içerisinde yaşamasını sağlayacağız. Bilindiği gibi, İskilip Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Tarihi, siyasi ve coğrafi farklılıkları ve zenginlikleri ile öne çıkmış bir şehirdir. Bu zenginlikleri harekete geçirip yayla turizmini, gastromi-doğa yürüyüş yolları etkinliklerini, ilçemizden geçen ama bir türlü faydalanılamayan Kızılırmak güzergahında tesisler kurulması ve tarihi doku olarak turizmin üzerinde duracağız” şeklinde konuştu.

“TARİHİ DOKULARI KORUYACAĞIZ”

Turizm yanında İskilip’te ticareti hayatı canlandırmak adına atılacak adımlarda belediye olarak öncülük yapacaklarını belirten Muhsin Kocasaraç,“İskilip ile özdeşleşen markaları İskilipte tutmak, yasal çerçevede iş adamlarımızın önünü açmak görevimiz olacaktır. Siyasi görüşü ne olursa olsun İskilip ekonomisi için çivi çakan, ticari yatırım yapmak isteyen herkese köstek değil destek olacağız. İskilip’te en az gelecek elli-yüz yılın imar düzenlemesini yapacağız, günlük imar değişikliklerine karşı olacağız. Kişiye göre değil İskilip’in geleceği üzerine imar uygulamaları yapacağız. Tarihi dokuları koruyacağız ve bunu yaparken de kişilerin mağduriyetini koruyacak, her türlü önlemi alacağız. Şehrimizi yönetir iken ben yaptım oldu zihniyetinden uzaklaşarak adaleti ön planda tutan hep birlikte ortak akıl ile demokrat bir yönetim sergileyeceğiz. Şehrimize gelen ödenekleri her kuruşunda her ferdin hakkı olduğu bilinci ile yatırıma dönüştüreceğiz. Gelen üç kuruşa beş kuruşluk yatırım nasıl yaparız onun hesabında olup şeffaf, denetlenebilir, halkına hesap veren bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz. Yandaşlara değil İskilip’e kazanç sağlayacağız.” ifadelerine yer verdi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA OLACAĞIZ”

Muhsin Kocasaraç, “Yıllardır özlemi çekilen kültürel faaliyetlerin içerisinde barınacağı İskilip Kültür Sarayını mutlaka en kısa sürede gerçekleştirip, düğün, sinema, tiyatro ve konferans salonlarının olduğu binanın yapımını sağlayacağız. İlçemizde yıllardır yapılmayan bu yatırım halkımızı, gençlerimizi mağdur etmekte, memleketimizde kalması gereken paranın başka yerlere kaymasına yol açmaktadır. Bugün ilçemizde kendi genç nüfusumuz, çocuklarımız ve beşyüze yakın üniversite gençliği var olup bir sinema dahi olmaması düşündürücüdür. Üniversite gençliğinin yemek, barınma gibi sorunlarının çözümlenmesi için projeler hayata geçirilecek. Bu açığı en kısa sürede kapatacağız. İddia ediyorum ki İskilip kalesinde yapılacak restorasyon çalışmaları seyirtepede yapılacak çalışmalar sonucunda ilçemize ekonomik olarak büyük girdiler sağlanacaktır. Yeşil alan önceliğimiz olacak, halkımıza nefes alacak, spor yapacak, çocukların gönüllerince oyun oynayabileceği yaşam alanları oluşturacağız. Gençlerin her türlü spor etkinlikleri desteklenecek var olan spor kulüplerine ayrım yapılmaksızın yardım sağlanacaktır. Kapalı spor salonu mutlaka hayata geçirilecek. Çarşı içi araç trafiğini azaltacak çözümler üreterek otopark meselesini çözmek için çaba sarf edeceğiz. Yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sosyal yardımlar kesintisiz yapılacak. Belediye olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız. Hizmeti onların ayağına götüreceğiz. Yaşlı, hasta ve yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına projeler üreteceğiz. Bu konuda tek düsturumuz komşusu aç iken tok yatanlardan olmayacağız” açıklamalarında bulundu.

“ADALETİ SAVUNACAĞIM”

İYİ Parti İskilip Belediye Başkanı Aday Adayı Avukat Muhsin Kocasaraç, “İşsizlere, gençlere ve kadınlarımıza sosyal belediyecilik gereği meslek edindirme kursları açarak iş ve meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Tüketen değil üreten bir toplum oluşturacağız. İskilip’te üretilenlerin dışa pazarlanmasında belediye olarak bir köprü vazifesi üstleneceğiz. Şehir içi yollarımız revize edilerek temiz, yaşanabilir, göç veren değil göç alan bir ilçe oluşturacağız. Bunu yaparken önceki dönemleri kötüleyerek değil var olan hataları kapatarak yapılanların daha iyisini yaparak yola devam edeceğiz. Çünkü asıl olan bu göreve talip olup seçildikten sonra mazeret üretmek değil iş yapmaktır. Bu vesile ile bugüne kadar İskilip’te hizmet yapmış geçmiş tüm belediye başkanlarımıza ve belediye meclis üyelerine ilçeye yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkürlerimizi bildiriyorum. Seçime girecek diğer siyasi parti adaylarına da başarılar diliyorum. Allah nasip eder, hemşehrilerim görev verir belediye başkanı olursak bir adalet savunucusu olarak adaletin içerisinde olmayan hiçbir işin, hizmetin içerisinde olmayacağımıza, İskilip için atılan her adımda adalet duygusundan ayrılmayacağımıza adalet kavramının içerisinde her ferde eşit davranacağımıza, her mahalleye aynı hizmeti götüreceğimize, belediyenin gelirlerini şehrül emin sıfatına uygun olarak harcayacağımıza, yandaşın değil İskilip’in kazanacağına, ihtiyaç sahibi herkesin dayanacağı bir yürek olacağımıza, bugünün değil yarının geleceğin şehrini inşa edeceğimize kendim ve ekibim adına söz veriyorum. Hepinize katılımlarınızdan ve desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum, Var olun ,sağolun Allah’a emanet olun.ve son söz olarak dünde bugünde yarında gururla haykırdığımız gibi Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek sözlerine son verdi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim