Türkiye’nin uluslararası basın özgürlüğü endekslerinde sürekli olarak gerilediğine dikkat çeken Burak İzzet Karaca, “AKP iktidarı, kendileri gibi düşünmeyen gazetecileri cezaevlerine atarak basın üzerinde büyük bir baskı kurmuştur.” dedi.

CHP İskilip İlçe Başkanı Karaca mesajında şunları dile getirdi:

“Halkın haber alma özgürlüğü için özveriyle çalışan, ulusal ve yerel basınımızın değerli temsilcilerinin ve basın emekçisi meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.

Özgür basın ilkelerinden taviz vermeden, basın emekçilerinin huzurlu ve güvenli ortamda görev yapmaları, basın üzerindeki baskıların kaldırılması ve basın özgürlüğüne giden yolda atılacak önemli adımlardır.

Fakat bugün ülkemizde basın özgürlüğünden söz etmek mümkün değildir. Türkiye uluslararası basın özgürlüğü endekslerinde sürekli olarak gerilemekte ve Türkiye, basını özgür olmayan ülkeler arasında gösterilmektedir. AKP iktidarı, kendileri gibi düşünmeyen gazetecileri cezaevlerine atarak basın üzerinde büyük bir baskı kurmuştur.

Özgür basının karşısında ise iktidar ne yana dönerse, o yana dönen, hatta kendi meslektaşlarını ölümle tehdit eden bir yandaş medya vardır ki, bunlar toplum nezdinde itibarını tamamen yitirmiştir. Çalışma koşullarının ağırlığına, ücretlerin düşüklüğüne rağmen basın ahlak ilkelerinden taviz vermeden, yayın hayatını sürdüren, kalemini satmadan, korkusuzca yazan gazeteciler sayesinde gerçekler ortaya çıkmaya devam edecektir. Bedel ödemeyi göze alarak yazan, çizen ve sorgulayan gazeteciler sayesinde demokrasi gelişecek, demokratik hukuk devletinin kurum ve kurallarının kalıcı olması sağlanacaktır.

Bu anlamlı günü, işten atılan, cezaevlerinde özgürlükleri elinden alınan gazetecilerin de günü olarak kabul edip, tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim