Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, bazı İl yöneticileriyle birlikte İskilip’te referandum çalışmasına katıldı.

İskilip Kaymakamı Bahadır Güneş, Belediye Başkanı Recep Çatma ve İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun’a birer nezaket ziyaretinde bulunan Aras ve beraberindekiler ayrıca Tapu Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Askerlik Şubesi, Kütüphane Müdürlüğü, Köy Muhtarları Derneği, Öğretmen Evi ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret ettiler.

MHP İl Başkanı Aras daha sonra ilçe esnafını ziyaret ederek, yurttaşlara referandum sürecinde partisinin politikalarını, izlediği tutumu ve neden “Evet” dediklerini anlattı.

Son olarak MHP İskilip İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Aras, Türkiye’nin toparlanması ve millî bekanın muhafazası için Türk milliyetçiliğinin devreye girmesi gerekliliğinden yola çıktıklarını belirterek, “Artık kalıcı ve nitelikli bir millî mutabakatın şart olduğunu görüyor, fiili durum ve açmazın bir an önce sonlanmasını bekliyoruz.” dedi.

İskilip’ten çıkacak her “Evet” oyunun Türkiye için bir güvence olacağını kaydeden Aras, şu görüşleri dile getirdi:

“15 Temmuz FETÖ felaketinden sonra siyasetin ve ülkenin beliren ihtiyaçlarına gözümüzü kapatmadık, sırtımızı dönmedik. Sistemin yeniden inşasını zorunlu gördük. Milli bir mutabakat kapsamında olmasına özen gösterdik. Artık kalıcı nitelikli bir milli mutabakatın şart olduğunu görüyor, fiili durum ve açmazın bir an önce sonlanmasını bekliyoruz. Uzlaşmanın, sorumluluk ruhuyla milli şuuru buluşturmuş siyasi bir vicdanda vasat ve varlık bulacağına inandık, inanıyoruz. Bekamızın bize yüklediği sorumluluklara göre hareket ettik. Buna karar verirken milletimizin beklentilerine ve Yenikapı’da doğmuş birliktelik hukukuna müzahir hareket ettik. Türkiye’nin toparlanması, milli bekanın muhafazası için Türk milliyetçiliğinin devreye girmesi lazımdı.

2007 yılında, TBMM’nde yapılması gereken Cumhurbaşkanı seçiminin önüne 367 toplantı yeter sayısı takozu koyan sorumsuz ve şuursuzlar aslında sistemsel değişimin önünü açmışlardır.

Bugünlerde, 16 Nisan’ın meşruiyetini tartışmaya açanlar, yani CHP ve eli kanlı aydınlıkçılar, baharla birlikte yeni bir askeri müdahale için açık veya örtülü çağrı yapan demokrasi dışı gruplar, kanayan yara hâline gelmiş ve fiili sancının bir numaralı failleri olarak tarihe geçmişlerdir.”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun milleti korkutmakla meşgul olduğunu iddia eden Aras, “Kılıçdaroğlu 16 Nisan’da Anayasa’da hangi maddelerin değişeceğini bilmekten acizdir. Çünkü açıp okumamıştır, merak edip incelememiştir. CHP’nin dili yalan, öğüttüğü yalan, savurduğu hezeyandır. Evet çıkarsa felaket olurmuş, Türkiye bölünürmüş. Asıl felaket CHP’dir, hayırcı yoldaşı FETÖ’nün yeni sığınağı Aydınlıkçılardır. İskilip’ten haykırıyoruz, milletin tercihine gayri meşru demek demokrasiyi ipe çekmek, milli iradeye kast etmektir. Böylelerinin sonu hüsran, akıbeti hezimettir. MHP, 16 Nisan’da devlet için evet, millet için evet, Cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyecektir.” ifadelerini kullandı. (Recep SERBES)  

Editör: TE Bilisim