İskilip'in tarihi binalarından Redif Kışlası'nın restorasyon ihalesi geçtiğimiz aylarda yapıldı. Mevcut ödeneği 2 milyon 895 bin 328 TL olan Redif Kışlası restorasyon projesine OKA’nın vereceği 793 bin 758 TL’lik ödeneğin de onayının alındığı vurgulandı. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanarak yer tesliminin yapıldığını duyuran İskilip Kaymakamlığı firmanın mevsim şartlarına göre çalışmalarını sürdürerek işi 350 günde tamamlamayı planladığını vurguladı.

REDİF KIŞLASI

Osmanlı İmparatorluğu II. Mahmut döneminde 1826’da yeni çeri ocağının kaldırıldıktan sonra dönemin “Meclis-i Şurası” 1834 yılında Redif Askeri Kışlaları kurulmasına karar verdi. Tüm ülkede yeniden yapılanmaya giden askeri teşkilat bu kapsamda belirli yerlere askerin toplanma ve sevkini sağlamak amacıyla kışla binaları oluşturdu.

Askerin toplanma merkezi olarak oluşturulan kışlalardan bir tanesi de 19. Yy sonlarında İskilip’te inşa edildi. 720 metre kare alan üzerine tastan üç kat olarak inşa edilen Redif Kışlası 1945 yılına kadar kullanıldı. Bu tarihten sonra terk edilen bina bugün yıkık bir vaziyette bulunuyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim