Ankara’da düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse ve ilçe başkanları da katıldı.

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Binali Yıldırım’ın özellikle yeni anayasa ve referandum başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirme konuşmalarını yaptığı toplantıda İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek de, Çorum ilçeleri arasında Siyaset Akademisi birincisi olan ilçe teşkilatının ödülünü Başbakan Binali Yıldırım’dan aldı.

AK Parti 115. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Anayasa değişikliğinin muhtemelen Nisan ayının ilk yarısında, 20’sine kadar uygun bir tarihte yapılacağını belirten Başbakan Yıldırım, değişiklik teklifinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulduğunu, bu onayın ardından referandum sürecinin başlayacağını bildirdi.

Konuşmasında Anayasa değişikliği ile ilgili rejim tartışmalarına yanıt veren ve Yeni anayasa ile değerlendirmelerin aksine Meclis’in daha da güçleneceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Kaç sefer söyledik, 93 sene evvel Cumhuriyet ilan edildi, 1923’te rejim tartışması sona erdi, nokta” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim