Sabah tarlalarının başına giden çiftçiler ekili alanları sular altında görünce büyük üzüntü yaşadı. Tarlada ekili ürünlerin sular altında kaldığını gören çiftçiler, sel felaketinin bilançosunun kendileri için ağır olduğunu belirterek devletten yardım istediler.
Dün dolu ve sel baskını yaşayan köyleri ziyaret eden İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy yaptığı açıklamada, Kayaağzı, Karaburun, Karlık, Kuruçay, Eskiköy, Çukurköy ve Yalakcayı köylerinin bu afette en çok etkilenen bölgeler olduğunu belirti.
Kaymakam Şuayib Gürsoy, Çukurköyde 8 ev, ahır, garaj, çeltik arazileri ve köyün içinden geçen kanalın zarar gördüğünü belirtirken, Eskiköyde ise dolu yağışının evlere fazla zarar vermediğini ancak ekili arazilerin ve içme sularının zarar gördüğünü söyledi.
Kayaağzı köyünde arazilerde sıkıntı olduğunu Karlık ve Karaburun köylerinde ise sebze bahçelerinin kullanılamaz hâle geldiğini açıklayan Kaymakam Gürsoy, Kuruçay Köyünde ise içme suyunun zarar gördüğünü açıkladı.
Şuayib Gürsoy, bundan sonraki yağışlarda sıkıntı yaşanmaması için kanalları acil olarak açmak için çalışma başlattıklarını ve zarar gören yollarda trafik akışının sağlıklı yürütülmesi için geçişlerin sağlandığını belirterek, “Ön hasar tespit çalışmalarını başlattık. Bu felakette can kaybının yaşanmamış olması teselli verici.” dedi.
Kaymakam Gürsoy’un köy ziyaretinde İskilip Jandarma Komutanı Bahri Civa, İskilip Ziraat Odası Başkanı Kamil Akdoğan, İskilip Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Mehmet Gürbüz, İskilip Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü personeli de hazır bulundu.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim