AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Üzeyir Esenkaya tarafından önceki gün verilen önergenin reddedilmesi İskilip’te bulunan sivil toplum kuruluşları ile muhtarları kızdırdı.

İl Genel Meclisi Başkanı Kaya önceki gün Esenkaya’nın ilçeye kadın kültür merkezi kurulmasına yönelik vermek istediği önergeyi geri çevirmişti. Bu nedenle İskilip Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsmet Uslu başta olmak üzere ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarları dün biraraya gelerek bir basın açıklaması yaptılar.

İskilip Ulucami önünde biraraya gelen grupta İsmet Uslu ile birlikte Bakkallar ve Tuhafiyeciler Odasi Başkanı Osman Top, Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Abdurrahman Uysal, Ziraat Odası Başkanı Kâmil Akdoğan, Marangozlar Odası Başkanı Selami Koçyiğit, İskilip Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Bozkurt, mahalle ve köy muhtarları, İyi Parti İskilip İlçe Başkanı Ömer Sardonat ile vatandaşlar hazır bulundu.

İl Genel Meclisi Üyesi Üzeyir Esenkaya’ya yapılan saygısızlığın İskilip halkına yapıldığını söyleyen Uslu, “Bu durum bizleri üzmüştür. İskilip halkı bu muameleyi haketmiyor. İskilip halkı olarak Halil İbrahim Kaya’yı kınıyoruz” dedi.

(Ahmet Bekmezci)

Editör: TE Bilisim