İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Şube Müdürü Fatih Okumuş, Müdürlük şefleri Ali Semerci ve Mehmet Sevindi ile memurları tarafından yapılan denetimde ortaöğretim ve temel eğitim okullarına taşıma yapan öğrencilerin bulunduğu araçların yönetmeliklere uygun çalışıp çalışmadıkları kontrol edildi.

Okulların derslerine başlama saatinde okul önünde ve taşıma işi yapılan güzergâhlarda gerçekleştirilen uygulamada, köylerden ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarına taşıma işi yapan öğrenci servisleri teker teker durdurularak, okul servis araçları denetim formu kriterlerine göre denetleme yapıldı.

Araçlarda sürücülerin yasada ve yönetmeliklerde belirtilen kapasite içerisinde taşıma yapılıp yapılmadığı, araçta bulunan öğrenciler için emniyet kemeri, araçların bakım ve temizliği, güvenlik sistemi, araç muayeneleri, kış lastiği zorunluluğu kapsamında servis sürücülerinin araçların kışlık lastik takıp takmadıkları kontrol edilerek, öğrencilerin güvenli ve emniyet içerisinde taşınmaları hususu üzerinde duruldu.

İskilip'te öğrencilerin can güvenliği içerisinde ve huzurlu bir taşıma hizmeti alabilmesi için eğitim öğretim yılı boyunca servis araçlarının denetimleri belirli aralıklarda hız kesmeden düzenli bir şekilde devam edeceği, kurallara uymayan servis sürücüleri hakkında mevzuat gereği işlem yapılacağı belirtildi.

Denetim esnasında İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, şoförler ve öğrencilerle sohbet ederek uyarılarda da bulundu. Atcıoğlu, emniyet kemeri kullanan öğrencilere ve kurallara uyan şoförlere teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim