Bunun en temel sebeplerinden birisinin de, okul ve sınıf kütüphanelerinde öğrencilerin yararlanabileceği yeterince kitabın olmamasından kaynaklandığını değerlendirdiğini belirten Güneş, özellikle köy okullarındaki bu eksikliğin giderilmesi için kaymakamlık bünyesinde “Kitap Temin” kampanyası başlatıldığını dilhe getirdi. Yaklaşık 15 gün sürecek olan bu kampanya çerçevesinde, ilkokul 1. sınıftan ortaokul son sınıf öğrencilerine kadar hitap edecek olan okuma kitaplarının, kaymakamlık bünyesinde oluşturulan masaya teslim edileceğini anlatan Güneş, “Bu süre sonunda, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon marifetiyle bu kitapların incelemesi yapılarak okullarımıza teslimi sağlanacaktır.

Yapılan bu kampanyaya öncülük etmek amacıyla Güneş ailesi olarak oğlumuz Ali’nin okuduğu ve bundan sonra okumayacağını düşündüğümüz, bizim için maddi değeri düşük ancak manevi değeri yüksek yaklaşık 150 kitabı bağışlıyoruz.

İskilip kamuoyunun, kamu görevlilerimizin ve vatandaşlarımızın da Kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan kampanyaya destek olmalarını bekliyor, “Kitap Temin” kampanyasının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim