Oda başkanları ve esnafın da katıldığı toplantıda bilgi veren Belediye Başkanı Recep Çatma 1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yaya yolu işgaline son verilmesi konusunda detaylı bilgiler verdi. Toptancı ve pazarlamacı araçlarının rastgele park etmelerinin ve bu araçların yol ortasında saatlerce beklemelerinin hem esnafa zarar verdiğini, hem de şehir trafiğinde kargaşaya neden olduğunu belirten Çatma, toptancıların şoförlerini bu konuda uyarmalarını istedi.
Başkan Çatma, toptancı araçlarının geniş istişareler sonucunda Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri gün boyu, Salı, Çarşamba ve Cuma günlerinde de 17.00’den sonra mal dağıtımı yapabileceklerini belirtirken, söz alan esnaf ta şehir içinde sabahtan akşama kadar yapılan araç parkının kendilerine zarar verdiğini, bunun da önüne geçilmesini istediklerini dile getirdi.
Yaya kaldırımı işgaline son verilemesin kısa sürede esnafın da yararına olacağı görüşünde birleşen Belediye Meclis Üyeleri kararın uygulanmasına dair maddeyi oybirliği ile kabul etti.
Belediye Başkanı Recep Çatma makul olan her konuyu tartışmaya, değerlendirmeye açık olduklarını, kaldırım işgaline son verme uygulamasının kararlılıkla devam edeceğini, tavizin tavizi doğuracağını belirterek Belediye Meclis Üyeleri, Esnaf Odaları temsilcileri ve kararı sağduyu ile karşılayan İskilip esnafına teşekkür etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim