KOSGEB destekli girişimcilik eğitimleri Çorum Merkez ve ilçeleri olmak üzere Ekim 2015 ve Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Protokol kapsamında ilk eğitim İskilip ilçesinde başlatıldı.
İskilip Kaymakamlığı tarafından düzenlenen eğitime 37 kişi müracaat ederken, yapılan mülakat sonucunda 24 kişinin kursa katılması sağlandı. İskilip’te 7 Aralık 2015 Pazartesi günü başlayan kurs, yapılacak olan sınavla sona erecek.
Kurs sonunda başarılı bulunan kursiyerlere “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası” verilecek.
İşte Kadın Eli Projesi süresi 349 gün olurken, projenin toplam proje bütçesi 90 bin 527 TL olarak belirlendi. Bu bütçenin 78 bin 287 TL'si Bakanlık, 7 bin 200 TL'si dernek, 5 bin 040 TL'si ise proje ortakları tarafından karşılanacak.
İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezin’e giderek proje ve kurs hakkında bilgiler aldı.
"İşte Kadın Eli" projesi kapsamında kadınlara girişimcilik eğitimi verilmesinin amaçlandığını ifade eden İskilip Kaymakamı Sayın Şuayib Gürsoy, “Projenin ilçemize ve özellikle girişimci hanımefendilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
İskilip Kaymakamlığı olarak daha önce Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile yapılan proje kapsamında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunun açıldığını ve kurs sonunda başarılı olan girişimcilerimize sertifikalarının verildiğini, Proje ile kadın girişimcilerin desteklenmesinin amaçlandığını vurgulayan Kaymakam Gürsoy, projenin ayrıntıları hakkında da bilgiler verdi.
Kaymakam Gürsoy, Vali Ahmet Kara’nın gayretleriyle hayata geçirilen bu projenin ilk uygulamasının İskilip’te başlıyor olmasının da ayrıca gurur verici olduğunu ifade ederek İl Proje Koordinatörü Dilek Bilgin’e ve kursiyerlere başarı dileklerinde bulundu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim