Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan proje İskilip Müftülüğü’ne verilen talimattan sonra ilçedeki kaydı tutulan camilerde uygulanacak. Projenin amacının ara tatilde çocukların cami ile bağının kopmaması ve cemaat alışkanlığı kazanması olduğu belirtilirken, projenin 18 Ocak 2020 tarihinde başlayacağı açıklandı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada projenin uygulanacağı camilerde din eğitimin yanı sıra, Kur’an-ı Kerim’den ezberler ve cami adabı üzerine yaş grubu kategorisine göre dersler verileceği, derslerin yanı sıra aldıkları puanlarla öğrencilerin birbirleriyle yarışıp Müftülük tarafından belirlenen ödülleri kazanabileceği vurgulandı.

Proje katılım için başvuruda son tarihin 17 Ocak 2020 olarak belirlendiği, 1 Şubat’ta bitecek olan program sonunda cami cemaatinin katılımıyla bir program ve 2 Şubat’ta ise diğer programda İlçe Müftülüğü tarafından belirlenen hediyelerin dağıtılacağı ifade edildi.

Programda öğrenci takip sisteminin de olacağı proje için açıklamalarda bulunan İskilip Müftülüğü; “İlçemizde ki eğitim gören yavrularımızın ara tatil de din eğitimi, cami adabının öğrenilmesi ve en önemlisi namaza davet ederek onların program bittikten sonra da namaza devam etmelerine vesile olmuş oluyoruz. Siz değerli ilçe sakinlerimizden yavrularımızın cami adabı ve namaza devamlılığı için projeye yavrularımızı kaydettirmek. İnşallah proje sonunda yavrularımızın cami adabını öğrenmiş ve namazlarına devam eden bir gençlik olmayı onlara Mevla nasip eder” görüşüne yer verdi.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim