İskilip Metin Alkan Halk Eğitimi Merkezi’nde önceki gün gerçekleştirilen törende sertifika almaya hak kazanan 24 kişiye katılım belgeleri Kaymakam Şuayib Gürsoy tarafından dağıtıldı.
Törende ayrıca Kaymakam Gürsoy tarafından her kursiyere, “Kadın Girişimciliği, Kadın Savunuculuğu ve Pozitif Ayrımcılık Eğitimi”ne katıldıkları için Çorum Valisi Ahmet Kara’nın imzasını taşıyan birer teşekkür belgesi verildi.
İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin 7-18 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildiğini belirterek, KOSGEB ortaklığıyla önemli bir projeyi tamamlamış olmamın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Girişimcilik eğitimine katılarak başarılı olan kursiyerleri tebrik eden Kaymakam Gürsoy, “Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması ve istihdamın artırılması gibi konularda İskilip’e büyük katkılar sağlayacak olan bu projeyi hayata geçiren Sayın Valimize şükranlarımızı sunuyorum. Girişimcilik belgesini almaya hak kazanan hanımefendileri tebrik ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Projenin ilk uygulamasının İskilip’te başlamasının da ayrıca gurur verici olduğunu ifade eden Kaymakam Gürsoy, tamamlanan eğitimin ilçede gerçekleştirilen ikinci Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi olduğunu ve talep olması hâlinde kadın girişimcilere yönelik tekrar bir kurs açılabileceğini sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim