Sahur vaktine kadar devam eden gecede 7’den 70’e tüm İskiliplilere hitap eden etkinlikler sahnelendi.
Programda geçtiğimiz gün İstanbul Havalimanı’nda yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybeden masum vatandaşlarımız, güvenlik güçleri ve tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu. İlçe Müftüsü Nurettin İçtüzel tarafından dua edildi.
İskilip Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile çocukları namaza ve Kuranı Kerim okumaya teşvik amaçlı yarışma düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere Belediye tarafından 10 adet bisiklet hediye edildi.
Program kapsamında Best Organiszasyon sahibi Serdar Selbes’in sponsor olduğu ve engellilere üç akülü ve altı manüel engelli aracı dağıtıldı.
Programa yoğun ilgi gösteren İskilip halkına Belediye Başkanı Recep Çatma tarafından 250 adet Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Diğer yandan çocuklara da dini içerikli kitap ve cd yanında çeşitli oyuncaklar hediye edildi. Hacivat, illüzyon ve ateşbaz gösterileri de başta çocuklar olmak üzere tüm katılanlardan yoğun ilgi gördü.
İlahiler ve semazen gösterileri İskilip halkının yoğun isteği üzerine iki kere sahne aldı.
Belediye Başkanı Recep Çatma selamlama konuşmasında bu yıl bir gece ile sınırlı yapılan etkinliklerin önümüzdeki yıllarda daha zengin içerikli ve bir günden fazla yapılacağını belirterek, “Çocuklarımızı namaza ve Kuranı Kerim öğrenmeye özendirici teşvik edici programlarımız devam edecektir. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda hediye ettiğimiz Kuranı Kerim adedini artırarak hediye etmeye çalışacağız.
Engelli araçlarını temin eden ve dezavantajlı hemşerilerimize dağıtımını sağlayan Best Organizasyon sahibi, hayırsever hemşerimiz Sayın Serdar Selbes ve gecemize yoğun ilgi gösteren siz değerli hemşerilerime teşekkür ederim. Ramazanı Şerifiniz Mübarek olsun. Rabbim tuttuğumuz oruçları, kıldığımız namazları, ettiğimiz duaları kabul etsin. Yaklaşan Ramazan Bayramınız Mübarek olsun” dedi.



Editör: TE Bilisim