İskilip Ulucami yanı, yoğurt pazarı olarak anılan alanda düzenlenen programla başlayan Ahilik Haftası etkinliklerinin açılış törenine Kaymakam Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atçıoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odalarının Başkanları ile İskilip esnaf, sanatkâr ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda Ahilik Duası’nın edilmesinin ardından Kaymakam Şuayib Gürsoy, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atçıoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Uslu birer konuşma yaparak bu anlamlı günün ilkinin yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Protokol konuşmaları sonrası yıllarını İskilip arastalarında mesleğine vermiş, çok sayıda çırak, kalfa, usta yetiştiren emektar esnaf ve sanatkârlara şükran plaketi takdim edildi. Protokol mensupları ve programa katılanlar hafta dolayısıyla meslek okulları ile esnaf ve sanatkârların açmış oldukları stantları gezdiler.
Ekmek arası helva ikramından sonra Kaymakam Gürsoy, Başkan Çatma, Esnaf Odası Başkanı Uslu ile beraberindekiler çarşı ve arastalarda faaliyet gösteren işyerlerini ziyaret ederek çalışanların ahilik haftalarını kutladılar.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim