Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak, Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle denetlenmesi ve okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan projede gerekli kriterleri karşılayan okullar ödüllendirildi.

Ayrıca Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması düşüncesiyle Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında “Beslenme Dostu Okullar Programı” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ve okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması hedefi gözetilerek denetimleri yapılan okullara da “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” verildi.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nda gerekli hijyen şartlarını sağlayarak “Beyaz Bayrak” alan kurumların sertifika, beyaz bayrak ve pirinç levhaları ile “Beslenme Dostu” olarak belirlenen okulların sertifikaları, İskilip Metin Alkan Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen bir törenle dağıtıldı.

Programa İskilip Kaymakamı Harun Reşit Han ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu’nun yanı sıra okul yöneticileri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu yaptığı açış konuşmasında Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası alan kurumları tebrik etti.

İskilip Kaymakamı Harun Reşit Han ise sertifikası olmayan okulların da en kısa sürede başvurularını yapmalarını ve kriterleri sağlamalarını istedi.

Daha sonra Kaymakam Harun Reşit Han, beyaz bayrak ve sertifikaları, okul yöneticilerine dağıttı. İskilip’te geçen yıl yapılan denetimlerle 23 okul ve 4 pansiyon, beyaz bayrak sertifikası almaya hak kazanmıştı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim