İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu'nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan kutlama, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Ebussuud Efendi İlkokulu tarafından hazırlanan programla devam etti.

Törende okul müdürü Ahmet Bilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı. Atcıoğlu konuşmasında "23 Nisan’ın 98. yılının kutlamasında birlikte olmanın mutluluğu ve kıvancını yaşamaktayız. 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Türk milleti geçmişinde olduğu gibi bugün de kendi egemenliğini korumak için gerek sınırları içinde gerekse de sınırları dışında mücadelesini yapmaktadır. Özellikle ülkemize, devletimize ve milletimize karşı hainlik yapan bölücü ve yıkıcı faaliyetlerde bulunanlar karşısında, her zamankinden daha fazla birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz açıktır" dedi.

Törene Kaymakam Emre Dündar, Garnizon Komutanı Asteğmen Adem Gedik, Belediye Başkanı Recep Çatma, Jandarma Komutanı Üsteğmen Ziya Balcıoğlu, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve İskilipliler katıldı.

Törende anasınıfı ve her sınıf düzeyinde hazırlanan programlar sahnelendi. Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde oratoryolar, rontlar, şiirler, zeybek halk oyunları, kafkas halk oyunları, kırgız halk oyunları başta olmak üzere tüm dünya çocuklarını simgeleyen çalışmalarını başarıyla sergilediler.

Törende son olarak Ebussuud Efendi İlkokulu’na maddi destekte bulunan Ankara Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanı doktorlar ve diğer personele okulun teşekkür ödülü, Kaymakam Emre Dündar tarafından verildi. Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktor ve çalışanları bu ortamdan etkilendiklerini destek verdikleri için mutlu olduklarını ifade ettiler.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim