2004 yılına kadar doğalgazın sadece 5 şehirde kullanıldığına dikkat çeken Ahmet Ahlatcı, İskilip’e doğalgaz verilmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada Çorumgaz olarak 2004 yılında 139 gün gibi rekor bir sürede Çorum’a doğalgaz verdiklerini anlattı.

2004 yılından bugüne kadar Çorumla birlikte Yozgat, Karabük, Kastamonu ve Çankırı illerine ve bu illere bağlı 24 ilçeye ve beldeye doğalgaz vermenin, Anadolu’nun bu güzel noktalarını doğalgaz ile tanıştırmanın 29 ayrı noktada 320 personel ve 65 araçla 7 gün 24 saat hizmet vermenin sevincini ve onurunu yaşadıklarını anlattı.

2015 yılında yatırım programına alınan ve 4 Ekim 2015’de yapılan törenle çalışmalara başlanan İskilip’e doğalgaz verdiklerini anlatan Ahmet Ahlatcı, basınç düşürme, ölçme istasyonu ve bağlantıların yaklaşık 3 aylık bir sürede tamamlanacağını ancak, şehir şebekesi hazır olduğu için İskilip’e gaz verebilmek amacıyla geçici bir süre taşımalı olarak hizmet vereceklerini ifade etti.

Bugüne kadar bölgenin tamamında 3 bin km çelik ve polietilen boru döşediklerini belirten Ahlatcı, 400 bin abonenin ekonomik bir yakıt olan doğalgazın konforunu yaşamalarına katkıda bulunduklarını dile getirdi. İskilip’te çalışmaların tamamlandığında artık kimsenin kömür kovası taşıma, odun kırma gibi sıkıntıları olmayacağını belirten Ahmet Ahlatcı, artık ev ve işyerlerinin bacalarında siyah dumanların görünmeyeceğini söyledi. Ahlatcı, doğalgazın İskilip’e ulaştırılmasında yoğun mesai harcayan Çorum milletvekilleri, belediye başkanı, BOTAŞ yöneticileri ve emeği geçenlere teşekkür etti.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim