“İlim ve Hilm Kenti İskilip” adını taşıyan kitap 6 aylık bir çalışmanın sonunda geçtiğimiz aylarda basıldı.
Metin yazarlığını eğitimci Nurettin Tanay’ın üstlendiği kitabın yayına hazırlık ekibinde Durmuş Akbulut, Ahmet Bilen ve Bayram Gökbulut görev aldı.
Tamamı renkli, lüks büyük boy olarak basılan 141 sayfalık kitapta İskilip’in tarihi, coğrafyası, idari ve ekonomik yapısı, gelenek ve görenekleri ele alınarak, Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine kadar ilçe her yönüyle tanıtıldı.
İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy eserin “Sunuş” yazısında, İskilip hakkında yazılmış diğer kitaplar dışında bu eserin farklı kaynaklardan yararlanılarak hazırlandığını ve İskilip için değerinin paha biçilemez olduğunu vurguladı.
Eserin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Gürsoy, “Tarihe not düşme sorumluluğumuzu yerine getirdik.” dedi.
1000 adet basılan “İlim ve Hilm Kenti İskilip” adlı kitap Türkiye’de bulunan kütüphanelerin yanı sıra birçok bürokrat, siyasetçi ve hukukçuya gönderildi.
Bu kapsamda, kitabın yayına hazırlık kadrosunda da yer alan İskilip Kaymakamlığı Proje Ofisi Koordinatörü Durmuş Akbulut geçtiğimiz günlerde Kaymakamlık çalışanı Erkan Yıldırım’la birlikte ÇORUM HABER’e gelerek “İlim ve Hilm Kenti İskilip” isimli kitabı hediye etti.



(Recep SERBES) 
Editör: TE Bilisim