CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, beraberinde parti yöneticileriyle birlikte İskilip İlçesi’ne çıkarma yaptı.

Kurum ve kuruluşları, esnafı, halkı ziyaret ederek sorun ve talepleri hakkında bilgi alan Tahtasız, çözülmesi gereken öncelikli sorunları yerinde tespit etti.

İskilip’in devlet yatırımları konusunda üzerine düşen payı alamayan, kaderine terk edilmiş bir ilçe konumuna geldiğini ifade eden Tahtasız, Çorum, Ankara, Tosya yolları ile yan yol olarak Osmancık ve Oğuzlar bağlantı yollarının tamamlanmasını istedi. Ulaşımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle ekonomik gelişmenin ve istihdam yaratmanın da imkansız hale geldiğini savunan Tahtasız, İskilip Meslek Yüksek Okulu binasının da tamamlanmasını talep etti.

İskilip’te büyük bir orman deposu bulunduğunu, buradan ağaçların diğer il ve ilçelere satışının yapıldığını bildiren Tahtasız, “bu bölgeye orman ürünlerinin işlenebileceği bir fabrika açılmalı. Orman ürünleri burada işlenmeli” dedi.

KAYMAKAMLIK, BELEDİYE VE ESNAF ODALARI ZİYARET EDİLDİ

CHP İl Başkanı Tahtasız ve beraberindekiler, İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül’ü ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Kaymakam Eligül’e görevinde başarılar dileyen Tahtasız, ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı.

Daha sonra İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük’ü makamında ziyaret ederek belediye çalışmalarını ve ilçe gündemini değerlendiren Tahtasız, ayrıca İskilip Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı, aynı zamanda Tamirci, Ekmekçi, Kahveci ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Uslu, Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Abdurrahman Uysal, Bakkallar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Osman Top ve Marangozlar Odası Başkanı Selami Koçyiğit’i ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

“ESNAF BORÇLARI PANDEMİ SÜRECİ BİTENE KADAR ERTELENSİN”

Marangozlar Odası Başkanı Selami Koçyiğit, esnaf ve sanatkarın sorunlarının çözümü ve geleceğe güvenle bakmaları ve ekonomik canlanma için sicil affının çıkarılması gerektiğini belirterek, pandemi sürecinde işlerin yok denecek kadar düştüğünü, esnafın Bağ-Kur, SSK gibi sosyal güvenlik primlerinin faizsiz bir şekilde pandemi süreci bitene kadar ertelenmesini, sosyal güvenlik primlerinin yarısının devlet tarafından karşılanmasını istedi.

Tahtasız ise sorunların çözümü için mücadele ettiklerinin altını çizdi.

YUSUF VAR’I ZİYARET ETTİLER, YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISINI GEZDİLER

CHP heyeti ayrıca rahatsızlığından dolayı tedavi gören CHP İskilip İlçe Başkanı Yusuf Var’ı da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP’liler İskilip Yöresel Ürünler Çarşısı’nı da ziyaret ederek kadınların ürettiği ve satışını yaptığı gıda ve el sanatı ürünleri hakkında bilgi aldılar.

Tahtasız’a İskilip ziyareti sırasında; İskilip İlçe Başkan Vekili Yüksel Sağlam, İlçe Yönetiminden Hidayet Doğan, Mustafa Gökcan, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Eke, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Yıldız Bek ve İl Yönetiminden Kemal Börekçi de eşlik etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim