Heyet, restorasyonu tamamlanan Şeyhyavsi Cami, restorasyonu devam eden Kazasker Cafer Efendi Cami ve restorasyon kapsamına alınan Ulucami, Hacı Mürsel Cami ile Şeyh Habib camilerinde inceleme yaptı. İncelemelerde İlçe Müftüsü Nurettin İçtüzel ile söz konusu camilerde görev yapan din görevlileri de hazır bulundular.
Öğle vakti İskilip’e gelen Vakıflar Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ali Hürata ve beraberindeki heyet, restorasyonu tamamlanan Şeyh Yavsi camisinde incelemelerde bulunduktan sonra Kazasker Cafer Efendi Camii’nde devam eden çalışmanın hızlandırılması için yapılabilecek uygulamaları değerlendirdiler. Buradan restorasyon programı kapsamına alınan Ulucami, Hacı Mürsel Cami ve Şeyh Habib camilerine geçerek çalışmalarını tamamladılar. Yetkililer asırlara tanıklık etmiş bu camilerin restorasyon projelerinin hazırlanmasına karar verdiler.
İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi’nin sergisini de gezen misafirler burada üretilen ürünler hakkında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Çatal’dan bilgiler aldıktan sonra İskilip’ten ayrıldılar.
Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Ali Hürata, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma’nın restorasyonlar konusunda ısrarlı girişimlerinin olduğunu, İskilip’in manevi şahsiyetleri ve kültür varlıkları bakımından özel bir konuma sahip olduğunu belirterek, restorasyon çalışmalarının hızla tamamlanabilmesi için gerekenin yapılacağını söyledi.
Belediye Başkanı Recep Çatma “Gerek camilerimizin, gerekse diğer restorasyon projelerimizin hızla gerçekleştirilmesi için çözüm odaklı çalışan, her zaman destek olan Vakıflar Genel Müdür Yardımcımız Sayın Ali Hürata ile tüm emeği geçenlere şahsım ve İskilip halkı adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim