İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, OKA Yönetim Kurulu tarafından onaylanan proje kapsamında, İskilip merkez ve köylerindeki tarım arazilerinde bulunan ceviz ağacı varlığı, ceviz türleri, yaş ortalamaları, verim durumu, bitki zararlıları, tarım arazisinin yapısı ve eğimi gibi tüm bilgilerin tespit edilerek harita üzerinde işaretleneceğini söyledi.
Bu bilgilerin ileriki dönemlerde tüm çiftçilere kaynak oluşturulması için kitap hâline getirileceğini aktaran Kaymakam Gürsoy, “Bilindiği üzere, tüm kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ilçemizde İskilip Yerel Kalkınma Derneği kurulmuş ve Tarım Bakanlığı ile akreditasyon çalışmalarına başlanılmıştır. Bu Dernek, akreditasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra kırsal kalkınma kapsamında çiftçilerimize tarımsal faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için hibeler verecektir. Kaymakamlığımızın kabul edilen söz konusu projesinde elde edilen işte bu bilgiler, hibe programlarına kaynak teşkil edecektir. Çiftçilerimizin Ceviz Envanter Projesi’ne sahip çıkmaları, envanter çalışması yapılırken sahada görevli olanlara destek vermeleri, envanterin sağlıklı olarak sonuçlandırılmasını sağlayacaktır.” diye konuştu.
Kaymakam Şuayib Gürsoy, İskilip’in tarihî ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra tarımsal alanda da önemli bir potansiyele sahip olduğunu anımsatarak, “Yapacağımız Ceviz Envanter Çalışması ile bu zenginlikleri ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Projemizin onaylanması bu nedenle bizleri sevindirmiştir. Tüm İskilip halkına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim