31 Mart Yerel Seçimleri hazırlıklarını sürdüren İYİ Parti, İskilip’te seçim bürosu açtı. Antalya Milletvekili Behiç Çelik ve İl Başkanı Bekir Özsaçmacı’nın yanı sıra çok sayıda partilinin katıldığı açılışta konuşan İskilip Belediye Başkan Adayı Avukat Muhsin Kocasaraç, “Yerel seçimlerde şahsım ve meclis üyeleri arkadaşlarımız ile İskilip’i yönetmeye ve İskilip’in kötüye giden makûs kaderini değiştirmeye talibiz.” dedi.

İskilipli olan herkesin değerli olduğunu, kimseyi ayrıştırma, ötekileştirme çabasında olmayacaklarını vurgulayan Muhsin Kocasaraç, şunları söyledi:

“Siyasette şahsi ikbal ve beklentimiz kesinlikle olmayıp tek hedefimiz doğduğumuz, büyüdüğümüz, yaşadığımız ilçemize daha iyi hizmet etme, Daha kalıcı eserler bırakma, ilçedeki birlik ve beraberliği tesis etme, devamlı göç verip nüfusu düşen ilçemizi daha yaşanılır bir hale getirme, göç alan bir ilçe haline getirme hedefi, ilçedeki ekonomik daralmayı çözme, bitme noktasına gelen esnaf ve sanatkârlarımıza can suyu olacak çalışma ve projelerimizi gerçekleştirme noktasında İskilip Belediye Başkanlığı’na adayız.

Kimseyi ayrıştırma, ötekileştirme çabasında olmayacağız. Allah nasip eder hakkımızda teveccüh eder bizi seçerse sözümdür kimsenin adamı olmayıp İskilip’linin adamı olacağız. Çalışmalarımızda dürüst olacağız, adaletli olacağız, merhametli olacağız., Ben yaptım oldu değil, hep birlikte ortak akıl ile hizmetlerimizi yapacağız.

Belediye olarak halktan aldığımızı daha fazlası ile halka vereceğiz. Belediye kaynaklarını halkın ve ilçemizin önceliğine göre kullanacağız.

Sivil toplum kuruluşlarının ve mahalle muhtarlarımızın görüş ve önerileri bize yol gösterecek ki; birlik ve beraberlik olduğunda ilçemizin çehresi değişecek hızla büyüyen bir ilçe olacağız.

Bilinmesini isterim ki; siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, tüm İskilip nüfusuna kayıtlı hemşerilerim ve bu ilçede yaşayan bu ilçeye hizmet eden her fert ayrım yapılmadan başımızın tacıdır.

Bu seçim sürecinde sonuç ne olursa olsun bir tek AK Partili kardeşimiz, bir tek MHP’li kardeşimizin, bir tek CHP’li kardeşimizin, bir Saadet Partili kardeşimizin, bir tek Büyük Birlik Partili kardeşimizin iffetine, namusuna söz etmeyeyiz, edenlere de engel olacağız.”

“BİZİM ANLAYIŞIMIZDA YANDAŞ OLMAZ, HER İSKİLİPLİ BİZİM YANDAŞIMIZDIR”

“Verilen her hizmet her ferde eşit ve adalet anlayışı içerisinde yapılacaktır. Siyaset: kavga, kin, intikam, ayrıştırma değil birlikteliği sağlama, kardeşçe yaşama, yapılacak her işte atılacak her adımda adaleti tesis etmektir. İskilip dünden bugüne ayrışma küçük hesaplar peşinde koşma, İskilip menfaatleri karşısında bir olmama, hakkını gür sesle arayamama gibi sebeplerle günden güne kan kaybetmiş ve gelinen nokta göç veren, işsizliğin hat noktaya geldiği bir ilçe konumundadır. İnanıyorum ki birlikte ilçemizi yöneterek bu kötü gidişe son verecek İskilip’imizi hak ettiği üst noktalara taşıyacağız.

Bir olacağız iyi olacağız, İskilip’in gelişimi için siyasi bir güç olup bir arada olursak, memleketimizin yetiştirdiği ve her biri birbirinden değerli ve her biri doğup büyüdüğü memleketine bir şeyler yapma arzusunda olan bürokratlarımızın da desteklerini alarak bu kötü gidişe elbirliği ile son vereceğiz, inanın bu söylediklerimiz hayal değil sadece inanalım, birlik olalım ve neyi nasıl yapacağımızı bilelim.

Biz İskilip’in meselelerini biliyoruz, tabi ki bu meselelerin çözümünü de biliyoruz, Görev bize verildiğinde bilinsin ki geçmişi suçlayarak boşa zaman geçirmeyeceğiz çünkü boşa geçirecek bir dakikamız dahi yok, Biz bu güne kadar yapılan iyi hizmetlere teşekkür ederken yanlış olanları eleştirmek yerine doğru olanı yaparak yolumuza devam edeceğiz.

Geçmişten ders çıkarıp geleceğe emin adımlar ile yürüyeceğiz, dedikodu üretmeyip iş üreteceğiz. Her iş yaparken kul hakkı yememek bizim ince çizgimiz olacak. Birilerine iyi görünüp gelecek seçimleri nasıl alırım diye hiçbir düşüncemiz olmayıp İskilip için en doğru ne ise onu öncelikle yapacağız.

Bizi takdir edecek olan yönettiğimiz halkımızdır ve önceliğimiz onlar olacaktır. Yapacağımız işler ve eserlerin ana teması insanlarımızın huzur ve ilçemizin gelişimine odaktır.

Bu projelerimiz yapılabilir ve ilçemizi geleceğe taşıyacak reel projelerdir. Yapılacak projeler İskilip’teki ekonomik çöküşün tekrar canlanması, bitme noktasına gelen sosyal ve kültürel hayatın tekrar eski haline getirilmesine yönelik çalışmalar olacaktır. Çorum ilçelerine baktığımızda yapılan hizmetler ile göç akışının doğru orantılı olduğu aşikârdır.

İskilip’in her geçen yıl göç vermesi demek bazı işlerin yanlış yapıldığının göstergesidir. İşte bu yanlışlar gidererek daha güçlü bir ekonomik yapıya kavuşturacağımız ilçemizde iddia ediyoruz; Çorum ilçeleri içerisindeki yıldız ilçe İskilip olacaktır. Değerlerimize sahip çıkacağız ve yeni değerler kazandırmak için hiçbir fedakârlıktan uzak kalmayacağız. Biz sizden sizi teslim etmek için oy istiyor, yetki istiyoruz. Allah nasip eder sizde takdir eder, bu görev bize verilirse siz de bizi denetleme hesap sorma hakkına sahipsiniz. Yüce Yaratan bize sorulacak hesaplardan alnımızın akı ile çıkmayı nasip etsin.

Küçük hesaplar kirli oyunlar, engel olunamaz hırslar bizden uzak olsun. Yerel seçimler bir siyasi parti seçiminden ziyade yerel anlamda en ehil olanı seçme seçimidir.

İlçemizde dört adet Belediye Başkan adayı vardır ve hepsi bize göre değerli kardeşlerimizdir. Hepsine çıkılan bu yolda başarılar diliyorum. Tercih İskilip halkınındır ve bu tercih ne olursa kabulümüzdür. Önümüzde iki aylık bir süreç var bu süreçte sizlerle yapılacak işleri, projeleri ayrıntıları ile paylaşacağım. Bu vesile ile bu görev bize tevdi edilirse, hak, adalet ve eşitlik duygusundan ayrılmadan İskilip’i geleceğe taşıyacağımıza olan inancımız ile selam ve saygılarımızı iletiyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim