Hitit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada gelişimini sürdüren İskilip MYO bünyesinde yeni bir bölüme daha YÖK’ten onay çıktığı belirtildi.

Otel, lokanta, yemek fabrikası, fast-food, pastane vb. yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan, bir iş planını uygulayabilen, koku ve tat alma duyusu gelişmiş, çabuk ve düzenli çalışabilen, dikkatli ve titiz, sorumluluk duygusu yüksek, hijyen ve sağlık konularına dikkat eden, yurt içi ve yurt dışı yiyecek içecek işletmelerinde aranan insan gücü yetiştirmesi sebebi ile önem teşkil eden Aşçılık programının İskilip MYO’da açılacağı belirtilen açıklamada “Öğrenciler, öğrenimleri boyunca ikram hizmetleri alanının temel ilkelerini ve mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrayacak, alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini, ikram hizmetleri işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu sahip bir eğitim programı ile yetiştirileceklerdir” denildi.

Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamada 2011 yılında 4 bölüm bulunan İskilip MYO’da yeni programla birlikte 15 programa ulaşıldığı, üniversite genelinde MYO’larda ise aynı dönemde 52 olan program sayısının yüzde 93 artışla 101’e ulaştığı belirtilerek Aşçılık programının kariyer imkanı hakkında şu görüşlere yer verildi:

“Aşçılık Programı’ndan mezun olanlar “Aşçı” unvanını kazanarak turistik belgeli işletmelerde görev yapabileceklerdir. Restoranlarda, yemek fabrikalarında, uçak-gemi-tren-otobüs-hastane mutfaklarında çalışma alanı bulabilirler. Ayrıca aşçı başı, aşçı başı yardımcısı, kısım şefi, sos şefi, balık şefi, ızgara şefi, kızartmalar şefi, çorba şefi, sebze şefi, joker şef (değişim aşçısı), soğuk şefi, pastane şefi, kasap, dömi şefi, komi gibi rütbelerle araştırma şefi, mutfak bilimcisi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedariği yöneticisi, mutfak yöneticisi, restoran denetçisi-koordinatörü, restoran müdürü vb kadrolarda çalışabilirler. Ayrıca yemek araştırmacısı, yemek yazarı, gıda işleyicisi, yemek stilisti, yemek mimarı, menü geliştirici, tarif geliştirici, yiyecek-içecek eğiticisi gibi adlar altında da topluma hizmet sunabilmektedirler”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim