İskilip’te gerçekleştirilen törenle İskilip’ten 23, Bayat’tan 4 ve Uğurludağ’dan 3 olmak üzere toplam 30 okula beyaz bayrak verildi.

İskilip Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene İskilip Kaymakamı Bahadır Güneş, Belediye Başkan V. Murat Önder, il MEM Şube Müdürü Sinan Güngör, İskilip, Bayat ve Uğurludağ Milli Eğitim müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan törende 2006 yılından bu yana dağıtılmasına rağmen geçen yıl ilçede beyaz bayrak alan okul bulunmadığını belirten Atcıoğlu, 23 okulun beyaz bayrak almasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Beyaz bayrak alan okulların 3yıl bu bayrağın sahibi olacağını, bu sürede okulların beyaz bayrak kriterlerini korurken okulunu ve ortamını daha da ilerletme sorumluluğunda olacaklarını dile getirdi.

İskilip Kaymakamı Bahadır Güneş de, Bayat ve Uğurludağ ilçelerinden gelen misafirleri ağırlamaktan memnun olduklarını dile getirirerek, okulların temizlik hijyen ve yeterlilikte sınır değerlerin üzerine çıktıklarını ifade etti.

Beyaz bayrak dağıtım töreninde; geleceğin emanet edileceği çocukların beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek ve öğrencilerin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimlerini sürdürmelerinin herkesin sorumluluğunda olduğu dile getirildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim