Aralık ayının ilk günlerinde başlanan ve 3 bin 690 dekar araziyi suyla buluşturacak olan tarihi sulama göleti inşaatı alanına giderek incelemelerde bulunan Başkan Çatma, burada yetkililerden bilgi aldı.
Büyük çabalar sonucu yapım aşamasına getirilen gölet inşaatında 22 iş makinesi, 9 kamyon ve kalabalık bir personelle çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Belediye Başkanı Recep Çatma “Projenin gerçekleşmesi ile beraber İskilip, tarihinde ilk sulama göletine kavuşmaktadır. Bu yatırımın da bizim dönemimizde gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşamaktayız. Gölet inşaatının tamamlanması ile birlikte büyük bir tarım arazisi sulu tarıma geçecek, tarım sektörü güç kazanacak, ekonomik ve sosyal anlamda olumlu gelişmeler yaşanacaktır. İnşaatın planlanan zamanda tamamlanması için Belediye olarak üzerimize düşen her türlü katkıyı sağlayacağız. Yatırımın kazandırılması için talepte bulunduğumuz tarihten bu güne bizlere destek olan Milletvekillerimize, Devlet Su İşleri 5. Bölge, 54. Şube Müdürlüğü yetkililerine, sahada çalışan kardeşlerimize şahsım ve İskilip halkı adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim