Romanya´dan gelen misafirler Yalak Köyü'nde tarihi geçmişi en az 300 yıla dayanan tarihi su değirmenini ziyaret etti. Misafirleri burada İskilip Kaymakam Bestami Alkan ve İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük karşıladı.

Türkiye Romanya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Baskanı Tamer Atalay yaptığı açıklamada yönetim kurulu başkan yardımcısı Ömer Gökmen’in İskilipli olması ve onun mutluluğuna ortak olmak için Çorum´a geldiklerini belirterek, gelirken Türk dostu eski Bükreş Valisi Paul Petrovan´ında kendilerine eşlik ettiğini anlattı. Bükreş´te yaşayan Türk iş adamlarına sahip çıkan bir valileri olduğunu ifade eden Atalay, Avrupa Birliği’nin Avrupa’da kardeş şehri bulunan yerlere yüzde elliden yüzde seksene kadar proje desteği kullandırabildiğini belirtti.

Türk dostu eski Bükreş Valisi Valisi Paul Petrovan ise konuşmasında davet ve sıcak karşılama nedeniyle yetkililere teşekkür etti. İskilip’te kendini çok farklı hissettiğini ve çok beğendiğini belirten Petrovan, “Türkiye ile ortak ve ekonomik projeleri gerçekleştirerek kendimizi böyle geliştireceğiz “ dedi

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük de AB projeleriyle ilgili kardeş şehir çalışmalarını hızlandıracaklarını kaydederek, İskilip’te çok fazla potansiyel bulunduğunu ve bu potansiyeli değerlendireceklerini vurguladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim