Rektör Alkan, geçtiğimiz yıl İskilip Belediyesi ve İskilipli hayırseverler tarafından verilen desteklerle yapılan Meslek Yüksekokulu ek binasının kalan kısmının ihalesi ile ilgili süreç kapsamında gittiği ilçede ilk olarak Kaymakam V. Harun Reşit Han’ı ziyaret etti.

İskilip MYO’nun mevcut durumu ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Rektör Alkan, vekâleten İskilip Kaymakamlığı görevini yürüten Harun Reşit Han’a “hayırlı olsun” dileklerini iletti.

Yükseköğretim kurumlarının ülkemiz için önemine vurgu yapan İskilip Kaymakam V. Harun Reşit Han da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rektör Alkan’a teşekkür etti.

BAŞKAN ÇATMA’YA TEŞEKKÜR

Alkan daha sonra İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Bu ziyarette ise yakın zamanda başlayacak yeni eğitim öğretim yılında İskilip MYO’ya alınacak öğrenciler ve Üniversite’nin genel durumu hakkında değerlendirmeler yapıldı.

İskilip MYO’nun HİTÜ’nün göz bebeği kurumlarından biri olduğunu kaydeden Rektör Alkan, 2011 yılında sadece 19 öğrenciye sahip olan bu okulun bugün gelinen noktada bünyesinde barındırdığı çok sayıdaki bölümde 500’ün üzerinde öğrenciye eğitim verildiğini vurguladı.

İskilip MYO’da gerçekleşen bu büyüme sonucunda fiziki mekânın yetmediğini ve bunun üzerine yeni bir bina yapımının gündeme geldiğini hatırlatan Rektör Alkan, bu süreçte yeni binaların yapılması konusunda ilçe halkından destek talep ettiğini ve bu talebin de çok kısa sürede karşılık bulduğunu belirtti.

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma’nın Üniversite’ye güzel bir kampus alanı tahsis ettiğini ve binanın kaba inşaatının yapımını üstlendiğini anımsatan Rektör Alkan, “Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm hayırseverlerimize, işadamlarımıza ve İskilip halkına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“EK BİNA GELECEK YILA YETİŞEBİLİR”

Rektör Alkan buradaki konuşmasında şunları kaydetti:

“Kaba inşaatın tamamlanmasının ardından bütçemize bu inşaatı aldırıp para temin etmemiz bu sene itibari ile gerçekleşebildi. Yapılan çalışmalarımızın neticesinde binamızın geri kalan kısmının yapılması ile ilgili ihale süreci başlamış olup Eylül ayının başında inşallah ihalesinin tamamlanacağını ön görmekteyiz. İyi bir müteahhitin bu çalışmayı üstlenmesi halinde önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacağını ümit ettiğimiz ek binamızla beraber çok daha iyi fiziki imkânlarda, kalitemizi daha çok arttıracak çalışmalara imza atacağımıza ve yeni bölümlerle beraber 1000’in üzerinde öğrenciye ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu kapsamda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı iletiyoruz.”

Belediye Başkanı Recep Çatma ise Üniversite’ye destek vermeye daima hazır olduklarını söyledi.

“İSKİLİP HEM’İN ÜNÜ TÜM ÜLKEYE YAYILDI”

Belediye ziyaretinin ardından Rektör Alkan, İskilip Metin Alkan Halk Eğitimi Merkezi’ne geçti.

İskilip Halk Eğitimi Merkezi’nin ününün Çorum sınırlarını aşarak tüm Türkiye’ye yayıldığını ifade eden Rektör Alkan, göreve geldiği günden bu yana iki kurum arasında kurulan çok yakın bir işbirliği olduğunu hatırlattı.

Merkez bünyesinde yapılan çalışmalar ve ileriye dönük plânlanan projeler hakkında bilgiler veren İskilip Metin Alkan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Faruk İmal ise bundan sonraki süreçte Üniversite ile işbirliğinin artarak devam edeceği inancını dile getirdi.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ KARASU’YA KUTLAMA

HİTÜ Rektörü Alkan son olarak İskilip İlçe Emniyet Müdürü Erol Karasu’ya bir kutlama ziyareti gerçekleştirdi.

Çorum’da görev yaparken, İskilip İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Erol Karasu’ya “hayırlı olsun” dileklerini ileten Alkan, “Memleket sevdalısı, ülkesine hizmet etmeyi ibadet olarak addeden ve Çorum’da iken pek çok başarılı çalışmasına şahit olduğumuz Erol Karasu’nun Emniyet Müdürü olarak İskilip ilçemize gelmesi bizim açımızdan çok sevindirici. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.

İskilip İlçe Emniyet Müdürü Erol Karasu da Rektör Alkan’a teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Alkan’a ilçedeki temasları sırasında İskilip MYO Müdürü Prof. Dr. Muammer Cengil, Genel Sekreter Erdal Kanık ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı eşlik ettiler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim