Türkiye ile birlikte Almanya, Yunanistan, Romanya, Portekiz, Avusturya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti olmak üzere 8 ülkenin yer aldığı proje; 11 mesleki eğitim kurumu ile birlikte yürütüldü.

Proje kapsamında İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 2 öğrenci Çek Cumhuriyeti’ne, 2 öğrenci Almanya’ya giderek mesleki eğitimde işbirliği, kültürlerarası yetkinlik üzerine eğitim modüllerinin geliştirilmesi faaliyetlerine katıldı. Yürütülen etkinlikler çerçevesinde, okulların ve meslek kuruluşları arasındaki organizasyonlar, sosyal alanlar ile mesleki eğitimin ilişkileri ve meslek eğitimi ile dil eğitimini birlikte işlendiği CLIL(Content and Language Integrated Learning) yönteminin kullanıldığı eğitim modülleri üzerine çalışmalar yapıldı.

Projenin hakkında bilgi veren proje koordinatörü Bayram Gökbulut; iki yıl önce başlayan Almanya’nın koordinatör olduğu projede 8 ülkeden 11 ortakla birlikte mesleki eğitimin geliştirilmesi ve uygulamaları üzerine yürütülen projenin geçen hafta tamamlandığını belirtti. Proje kapsamında eğitim modülleri geliştirdiklerini ve bu modüllerin internet üzerinden kullanıma açıldığını belirten Gökbulut, projenin hem kendilerine hem de projeye katılan öğrencilere büyük katkılarının olduğunu anlattı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim