İskilip MESEM Müdürü Fatih Şanlı, Meslekî Eğitim Kanunu hükümleri çerçevesinde açılacak olan Ustalık Eğitimi Kursu’nun Merkez yönetici ve öğretmenlerince hafta sonları gerçekleştirileceğini bildirdi.
Konuyla ilgili bilgi veren Fatih Şanlı, herhangi bir meslek dalında kalfalık belgesi almış, mesleklerinde iki yıl fiilen çalışarak pratik eğitim sürelerini tamamlayan kalfaların, Ustalık Eğitimi Kursu’na katılarak “Ustalık Belgesi” almaya hak kazanacaklarını ve böylece kendi işletmelerini açabilme imkânına kavuşacaklarını belirtti.
Ustalık Eğitimi Kursu’nun teorik ve pratik olmak üzere iki bölümden oluşacağını aktaran Şanlı, kursa katılacak usta adaylarının teorik eğitimlerinin Merkez Müdürlüğü’nde yapılacağını, uygulama eğitimlerinin ise kalfaların fiilen çalıştıkları işletmelerde gerçekleştirileceği bilgisini verdi.
İskilip MESEM Müdürü Şanlı ayrıca Ustalık Eğitimi Kursu’nun bu ay içerisinde başlayıp 26 Haziran 2016 tarihinde tamamlanarak, kurs bitiminde yapılacak sınavda başarı sağlayan adaylara ustalık belgelerinin düzenlenecek törenle takdim edileceğini sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim