Mehmet Yılmaz’ın ilçeden tayin olmasının ardından göreve başlayan İskilip Kaymakam’ı Şuayib Gürsoy da çilek tarımının ilçe ve köylerinde yaygınlaşması için çeşitli projeler üretiyor.
Bu sene ciddi anlamda çilek üreticiliğine önem veren İskilip'e bağlı Seki Köyü'nü ziyaret eden Kaymakam Gürsoy, çilek bahçesini gezerek incelemelerde bulundu. Çilek tarımının ilçe merkezinin yanı sıra sürekli göç veren büyük nüfuslu köylerde de yaygınlaşmasının halk için yeni bir umut kapısı olduğuna dikkat çeken Gürsoy, "Şeyh köyünde dört yıl önce İlçe Kaymakamlığının destekleri ile modern ve organik çilek üretimine başlandı. Dağlık bir arazi ve çorak topraklara sahip olan köyün kaderi çilek ekiminin ardından değişti. Yıllarca sadece tahıl üretimi yapılan köyde alternatif ürün olarak çilek üretimi yapılabileceğinin anlaşılması üzerine İskilip Kaymakamlığı’nın destekleriyle çilek projesi hayata geçirildi.
Artan üretim ve gelir getirici özelliği ile Şeyh Köyü'nde göçün de önüne geçildi. Ayrıca geçmiş yıllarda iş bulmak için büyük şehirlere giden köylüler, çilek üretimi ile tekrar köylerine döndü. Köylerine yeniden dönerek çilek tarlalarında çalışan köylüler, doğdukları topraklara karınlarını doyurmanın mutluluğunu yaşıyor. Önlerine yeni hedefler koyan köylüler, ilk etapta markalaşmak, daha sonra ise dış pazara açılmanın planlarını yapıyor. Markalaşma konusunda ise İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İskilip Kaymakamlığı köylülere büyük bir destek veriyor. Temennim ve çabamız odur ki çilek üreticiliği İskilip ve köylerinde yangınlaşır" dedi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim