İskilip Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen törene Vali Ahmet Kara´nın eşi Mesude Kara, İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Garnizon Komutanı Çetin Öcal, AKP Genel Merkez Teşkilat Bşk.Yrd. Murat Yıldırım, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum Kredi Ve Yurtlar Kurumu Müdürü Erol Kavuncu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Reşat Beceren, İlçe Müftüsü Nurettin İçtüzer, Çorum AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Av.Yaşar Anaç, İl Bşk. Yrd. İsmail Yağbat, ilçe Başkanı Mustafa Lek Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Yusuf Şahinbaş, Çorum MEMURSEN Başkanı Ahmet Saatcı, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Bandırma Ünv. Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Ethem Arıoğlu bazı daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezinin, bir taraftan her yıl yüzlerce kişiyi eğiterek meslek sahibi yaparken, ürettiği çok sayıdaki ürünü de yurt içine pazarladığını ifade etti. Kamu kurum ve kuruluşların yoğun ilgi gösterdiği İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi’nin bu siparişleri yetiştirdiğini, öğrenci ve kursiyerlerin bu çalışma temposu içinde uzun yıllarda elde edecekleri tecrübeleri daha kısa sürede kazandığını söyledi. Halk Eğitim Merkezinin; bunların yanında halkın ihtiyaç duyduğu kursları açtığını, onların eksik eğitimlerinin tamamlanmasına yardımcı olduğunu söyleyen Gürsoy, bu amaçla İskilip Metin Alkan Halk Eğitimi Merkezi’nin yıl boyunca kurslar açtığını, seminerler ve konferanslar verdiğini söyledi.

“EĞİTİM İÇİNDE ÜRETİM” YAPMAKTAYIZ
İskilip HEM Müdürü Kadir Çatal da, Halk Eğitim Merkezlerinin kurs faaliyetleri düzenleyen yaygın eğitim kurumları olduğunu ifade ederek, kuruluşundan bu güne her geçen gün büyüyerek gelişen İskilip Metin Alkan Halk Eğitimi Merkezi’nin, eğitim içerisinde üretim yapan atölyeleri ile yaygın eğitimin amacına ulaşmasında büyük katkılar sağladığını ifade etti. Çatal, eğitim içinde üretim” felsefesiyle faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getirdi.
İskilip Metin Alkan Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 166 adet kurs düzenlediklerine değinen Çatal, “Bu kurslardan şimdiye kadar 1021 erkek ve 1026 bayan olmak üzere toplam 2050 kişi yararlanmıştır. Amacımız daha çok vatandaşımızın bu kurslardan yararlanmasıdır. Çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir. “dedi.
Yapılan konuşmaların ardından sergi Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara tarafından açıldı. Açılıştan sonra protokol üyeleri ve misafirlerce gezilen sergide görücüye çıkan eserler büyük beğeni topladı.
Ayakkabı, mobilya, ağaç işleri, ağaç oymacılığı, sedef kakma, derimont ve diğer el sanatları ürünlerinden oluşan sene sonu sergisi misafirler için hazırlanan kokteyl ve Atatürk Orman Çiftliği’nde verilen İskilip Dolması ikramı ile son buldu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim