İskilip merkezde uzun süredir devam eden doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçeye ilk gaz verildi. İl Gazın verilmesi nedeniyle ilçe merkezinde tören düzenlendi. Törene Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, İskilip Kaymakamı Bahadır Güneş, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı bir konuşma yaptı. Daha sonra Kürsüye gelen İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip için tarihi bir güne şahitlik yaptıklarını dile getirdi. 8 ilçenin doğalgaz alması yönünde destek veren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekküre eden Çatma, doğalgazın hava kirliliğini önlemede önemli bir nimet olduğunu belirterek tüm İskilip’e hayırlı olması temennisinde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ da konuşmasında 139 günde Çorum’a gaz getirdiklerini bugün de İskilip’e gaz verdiklerini belirterek, İskilip’in ardından Mecitözü, Oğuzlar ve Dodurga’nın da doğalgaza kavuşacağını anlattı. Karadağ, Ahmet Ahlatcı’nın zarar etme pahasına ilçelere doğalgaz getirdiğini ifade ederken, Karadağ’ı dinlemekte olan Ahmet Ahlatcı da “Karşılığında havaalanı istiyoruz” diye seslendi. Tören AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Vali Necmeddin Kılıç’ın konuşmalarının ardından tören, protokol üyelerinin meydana yerleştirilen doğalgaz meşalesini yakmaları ile sona erdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim