Bu bağlamda 15 yıldır belediyenin sırtında kambur olan çöp özelleştirmesini iptal ederek, belediye bünyesinde yapılmasını sağladıklarını ifade eden Sülük, bu sayede her ay belediyenin yüklü miktarda tasarruf sağladığını belirtti. Belediyenin gereksiz israflarını önleyerek hizmetlerin artmasını sağladıklarını anlatan Ali Sülük, bu sebeple ilçenin ekonomik koşullarını da göz önüne alarak su faturalarında yüzde 30 indirime giderek, ekonomik olarak İskiliplilere bir nebze rahatlatmayı hedeflediklerini anlattı. Başkan Ali Sülük, “Belediye çalışmalarımızın aksamaması için 5 adet yeni aracı ilçemize kazandırdık.

İlçemizde doğalgaz çalışmalarımız bu yıl da devam etti. Programa alınan 2019 doğalgaz döşeme ağını genişlettirip, bu yıl programda olmayan mahalle ve sokaklarında bitmesine vesile olduk. Doğal gaz ve farklı nedenlerden dolayı kazılan yerlerin ivedilikle, asfalt ve beton parkelerini döşedik. Bu bağlamda bu yıl, 900 ton asfalt dökerek 4800 Metrekare kilit parke taşı döşenmesini sağladık.

ilçemizin köklü kültürünü bilerek, Belediye yönetimine talip olduk. Bu bağlamda seçim vaatlerimiz arasında da yer alan Yöresel Ürünler Pazarını açarak, Kadın Kooperatifinin kurulmasına vesile olduk. Dikiciler Arastasını canlandırarak, Yöresel ürünlerimizin üretimini ve pazarlanmasını sağladık. Yöresel Ürünler Pazarımız ve Kadın Girişimi Kooperatifimiz gelişim aşamasına kısa sürede ulaşmış bulunmakta olup, zamanla daha da gelişerek ilçe ekonomisinde söz sahibi olacaktır.

İskilip’in köklü tarihi ve eşsiz kültürünün tanıtımı için kısa sürede önemli faaliyetler gerçekleştirdik. Bu minvalde ilçemizde 20 yıldır yapılmayan festivali gerçekleştirdik. 13 – 14 Ağustos tarihleri arasında Dolma, Turşu ve Çilek Festivali Karakucak Güreşleri adı altında gerçekleşen organizasyon, vatandaşlarımızın yoğun ilgisini almış, özellikle ilçe dışından yoğun katılımın olmasına neden olmuştur. Dolma, Turşu ve Çilek Festivali her yıl gelenekselleşerek devam edecek, ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile festivale gösterilen ilgiden dolayı tüm hemşerilerimize tekraren teşekkür ederim.

Saygıdeğer vatandaşlarımız, İlçemizi geliştirmek için, gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. 2020 yılında, belirlediğimiz takvim içerisinde yeni hizmetlerimiz devam edecektir. Belediye olarak siz değerli vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Son olarak iştirak edeceğimiz 2020 yılının, ilçemize, ülkemize, Türk İslam coğrafyası ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, kargaşa ve kavgaların biterek, insanların mutlu ve huzurlu yaşadığı bir dünya olmasını yüce Allah'tan niyaz eder, tüm hemşerilerimizin yeni yılını kutlarım” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim