Atık su tesisinin 26 milyon liraya mal olduğunu ve çevre iller arasında parmakla gösterilecek bir tesisleri bulunduğunu anlatan Çatma, İskilip’in kanalizasyon sularının bu tesiste temizlenerek doğaya verildiğini dile getirdi. İçme suyu konusunda da önemli çalışmalarda bulunduklarını belirten Çatma, İskiliplilerin yapılan çalışma ile birlikte artık arıtma değil kaynak suyu içeceğini vurguladı.

İSKİLİP DOĞALGAZ’A KAVUŞUYOR

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma İskiliplilerin 2017 yılında doğalgaza kavuşacağını dile getirdi.

Doğalgaz ile ilgili Ahmet Ahlatcı ile görüştüklerini ve maliyeti büyük miktarlarda olan boru hattının bir kısmının asfaltlamadan önce döşendiğini belirten Başkan Çatma yıl içinde İskilip’e doğalgazın gelmiş olacağını vurguladı.

Elektrik tellerinin de %20’sinin yer altına alındığını anlatan Çatma, çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İskilip’in 55 yıllık hayalinin gerçeğe döndüğünü belirten Başkan Recep Çatma, Derekargın Göleti’nin tamamlanması ve Kızılırmak Projesi ile birlikte İskilip’te kuru tarımdan sulu tarıma geçileceğini anlatan Çatma, sulu tarım ile birlikte yılda 2 ya da 3 ürün almanın mümkün olabileceğini dile getirdi.

BELEDİYENİN ENERJİSİ GÜNEŞTEN KARŞILANACAK

Belediye olarak güneş enerjisi santrali kurmayı hedeflediklerini anlatan Belediye Başkanı Recep Çatma, bu yatırım için 1 milyon 700 bin lira gerektiğini anlattı. 20 dönüm arazi üzerine kurulacak olan güneş enerjisi santralinin 1 mw elektrik üreteceğini bu enerji ile belediyenin elektrik ihtiyacını karşılayacaklarını anlatan Çatma, geri kalan kısmının ise satılacağını dile getirdi. Çatma, Güneş enerjisi projesini IPARD aracılığı ile yapamadıkları durumda İller Bankası aracılığı ile yine yapmayı planladıklarını kaydetti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim