Adalet ve Kalkınma Partisi İskilip İlçe Danışma Meclisi'nde konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, ülkenin birliğine kast eden bütün hainlerin en ağır şekilde cezalandırıldığını ve cezalandırılacaklarını söyledi.
TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu ve AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İlçe Danışma Meclisi'ne katılmak üzere İskilip'e çıkarma yaptı. İskilip'teki programa AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Burçin Havva Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım, İl Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Mahmut Öztemiz, Adem Candan ve Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Çıkmaz, İlçe Başkanı Mustafa Lek, İlçe Belediye Başkanı Recep Çatma da katıldı.
Önceki gün yapılan İlçe Danışma Meclisi'nde gündemi değerlendiren İl Başkanı Bekiroğlu, son günlerde artan terör olaylarına dikkat çekti. 15 Temmuz Darbe girişimini ve yaşananları hatırlatan Bekiroğlu, “15 Temmuz gecesi ülkemiz büyük bir badire atlattı. Milletimiz birlik olarak ülkemize kast eden hainlere dur dedi. O gün hain darbe girişimine dur dedik ki bu gün burada toplanabiliyoruz. O hainler başarılı olsaydı ne biz buralarda olurduk ne siz buralarda olurdunuz” diye konuşku.
Darbe girişimi sürecinde malum yapıya mensup olup devletin silahını kullanarak İskilipli Eşref Çelik gibi vatanseverlere kurşun sıkan hainlerin hapse atıldığını ve atılmaya devam ettiğine dikkat çeken Bekiroğlu, “Bu hainler en ağır cezaları alacaktır. Bir de silah sıkmayıp da bunlara destek veren, bunlar gelsin de biz de rahatça at koşturalım diyenler var. Bunlar da tek tek toplanıyor. Bize dost görünüp de onlarla hareket eden sizin idarecilerinizden birisi de şu an hapiste” dedi.

“BUNLARA ACIMAYIN”
AK Parti İl Başkanı Bekiroğlu, darbe girişiminde bulunan ve destek veren hiç kimseye acımamamız gerektiğini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu hainler başarılı olsaydı memleket kaybedecekti. Hepimizin huzuru kaçacaktı. Memleket birilerine peşkeş çekilecekti. Bunların bütün terör örgütleriyle ilişkisi var. Ama başaramadılar.

“BAŞKOMUTANA KULAK VERDİK”
Başkomutanımızın emriyle sokağa nöbete çıktık. Ankara, İstanbul'daki halkımız tankların önüne çıktı. Bütün bunları atlattık. Şu an o hainlere hadleri bildiriliyor. Devletimiz daima halkının yanındadır. halkımızın devletine karşı sorumluluğu da bildiği bir şey varsa paylaşmaktır.
Biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü. Ancak hainse asla sevmeyiz. Bu yurt şehitlerin kanıyla yoğrulmuş bir yurt. Çanakkale'de dedelerimiz omuz omuza şehit oldu. Osmanlı'dan beri bu yurt sürekli şehit kanıyla sulandı.

“BİRLİĞİMİZİ BOZMAYALIM”
Onun için birlik ve beraberliğimizi bozmayalım bozmaya kalkan hainlere de fırsat vermeyelim. Milli İrade Nöbetlerindeki dik duruşunuzdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Burası erenler ve evliyalar şehri. Biz sizlere sonuna kadar kefiliz. Çorum darbe girişimi sırasında ve sonrasında dik duruşuyla öne çıkan bir ildir. Her gece sabah namazına kadar meydanlardan ayrılmadılar. Bütün vatansever halkımıza teşekkür ediyorum”


(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim