Vali Necmeddin Kılıç, 2017 yılı sonuna kadar asfaltsız köy bırakmayacaklarını dile getirdi.

İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan Vali Kılıç, kanalizasyonu olmayan ya da kilit taşı %95 oranında tamamlanmayan köy bırakmayacaklarını söyledi.

Nisan ya da Mayıs gibi alana girildiğinde asfalt çalışmalarına başlayacaklarını anlatan Vali Kılıç, yeni asfalt plenti alındığını, grup köy yıllarından başlamak üzere sıcak asfaltı olmayan köy bırakmayacaklarını dile getirdi.

Çalışmaları daha iyiye götürmenin yollarını aradıklarını belirten Vali Kılıç, Çorum’un bugüne kadar vaktini boşa geçirmediğini kendini hazırlamış ileri bir il olduğunu belirtti.

Çorum’un ortalamanın üzerinde bir il olduğunu, bunun da hizmetleri isabetli şekilde geleceğe bırakmadan gören, milletvekilleri, bürokratlar ve halka borçlu olunduğunu söyleyen Vali Kılıç, Çorum’un gelişmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti.

İnsana hizmeti ibadet bilecek insan odaklı bir çalışmanın gayretini birlikte vermek istediklerini anlatan Vali Necmeddin Kılıç, “İskilip, ilimizin kültürel, sosyal merkez sayılabilecek ilçelerinden. Bu ilçemizin önü çok açık. Yakın gelecekte İskilip’in yarını bugünlerden daha iyi olacak. Köylerden kente göçler var bunu önlemek için projelerimiz var. Köyler şehir gibi olsun istiyoruz. İskilip tarihi bakımdan da önemli bir ilimiz. Tarihi varlıkların restorasyonunu belediye ile birlikte hazırlayıp gelecek nesillere aktarılması için çabalayacağız” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim