Düzenlenen tarla gününe İskilip Kaymakamı Harun Reşit Han, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Arzu Özkader, İskilip İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Sülük, İskilip Ziraat Odası Başkanı Kamil Akdoğan İskilipli üreticiler ve çok sayıda personel katıldı.

Tarla gününde bir açış konuşması yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması projesinin adından da anlaşılacağı gibi tarım ve çevreyi birbirine entegre ederek sürdürülebilir bir üretim yapmanın yanı sıra toprağı yormadan, çevreyi kirletmeden, çevreyle beraber insanlarında yaşam kalitesini bozmadan üretim planlaması yapmak olduğunu söyledi.

Çatak projesinin iki kategoride yapıldığını belirten Sarı, “İlimizde sulama ve kontrollü üretim modelinde yürütüyoruz Bu modelde toprak ve su yapısının korunması ve erozyonun engellenmesi, Çevre dostu tarım teknikleri ve kültürel uygulamaları destekliyoruz. Dekara verdiğimiz desteğin yanı sıra Basınçlı Sulama Sistemleri ve Tamburlu Sulama Makinelerinin alımını da destekliyoruz” dedi.

Çatak projesin Çorum’da en çok İskilip ilçesinde uygulandığını kaydeden Sarı, “İlimizde toplam 20.000 dekar alanda uygulanan çatak projesinin 12.000 dekarlık kısmı İskilip ilçemizde. Bu tarla gününü yapmamızdaki amaç, uygulanan çalışmaları yerinde görerek çatak projesini bir kez de uygulayan üreticilerimizden dinleyerek aradaki farkı göstermeyi amaçladık” şeklinde konuştu.

Tarla gününün ardından İskilip Ziraat Odası’na geçen Sarı, burada Ziraat Odası Başkanı Kamil Akdoğan ile İskilip tarımı hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Sarı, İskilip’ te üreticilerin gelir seviyesini arttırmak ve yeni üretim modelleri geliştirmek amacıyla Ziraat Odası ile birlikte hareket ederek, işbirliği içerisinde projeler üreteceklerini dile getirdi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim