İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törene İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, KOSGEB Çorum İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, ve kursiyerler katıldı.
KOSGEB Çorum İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu; İskilip Kaymakamlığı’nın Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla düzenlenen girişimcilik eğitiminin bir ilk olduğunu söyledi.
Diğer ilçelerden de eğitim için kendilerine taleplerin olduğunu dile getiren Gürsoy, “Girişimcilik, KOSGEB ve ülkemiz için önemli ve elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Umuyorum her bir kursiyer kendi işini kurar ve ülke ekonomisine, İskilip ekonomisine katkı sağlamaya çalışır. İş kurma aşamasına gelmiş genç insanlarımız genelllikle kamuda iş imkanı bulmak, yada özel sektörde yüksek maaşlı bir işe gireyim kanaati değil de ticarete atılabilir miyim? iş insanı olabilir miyim? birilerine iş imkanı sunabilir miyim? sorularına yanıt veren bireyler olmaları açısından eğitimlerimiz önemli hale gelmektedir. Sertifikalarını alan kursiyerlerimize başarılar diliyorum” dedi.
İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy da, günümüzde para kazanmak ve hayatı idame ettirmenin zor olduğunu belirterek, devletin sunduğu hibe ve kredilerin önem arz ettiğini kaydetti.
Editör: TE Bilisim