Milletvekili Uslu önceki gün İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma ve İskilip Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kadir Çatal’ı kabul etti.
Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip’te sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdiği Uslu’ya ilçeye verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti.
Başkan Çatma ilçenin Çorum’a ulaşımını sağlayan Haramidere geçişindeki 3 km’lik sıcak asfalt çalışmasının başladığını belirterek, “Şehir içi yollarımızın 15 km’lik sıcak asfalt yapım ihalesi, 27 Haziran’da gerçekleştiriliyor. Kutluözü ve Yeniceköy gölet planlama çalışmaları yapılıyor. İlçemize vermiş olduğunuz destek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
İskilip Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kadir Çatal da 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nda 166 adet kurs düzenlediklerini dile getirerek, “Bu kurslardan şimdiye kadar 1021 erkek ve 1026 bayan olmak üzere toplam 2050 kişi yararlanmıştır. Amacımız daha çok vatandaşımızın bu kurslardan yararlanmasıdır. Halk Eğitim Merkezimizde verdiğimiz hizmetle kursiyerleri meslek sahibi yaparken, ürettiğimiz çok sayıdaki ürünü de yurt içine pazarlamaktayız.” diye konuştu.

“ÇORUM-İSKİLİP YOLU’NU İHALE ETMEYİ PLANLIYORUZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milletvekili Uslu ise İskilip’in karayolu taleplerinin her zaman öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, “Çankırı yolumuz iki kısım olarak başladı. Ancak Çorum-İskilip karayolu yaşanan teknik, idari, bürokratik, kamulaştırma, yüklenici kaynaklı sorunlar sürecin uzamasına sebep oldu. İşin tasfiye süreci önümüzde günlerde gerçekleşmiş olacak. İş kapsamında Çorum – İskilip karayolunun 26 km’lik kısmı ihale edilmişti. İkmal işi kapsamında karayolumuzun tamamı olan 52 km’nin sıcak karışım asfalt olarak yapımı için Bölge Müdürlüğümüz hazırlık yapıyor. Bu sayede yolun tamamının ihale edilmesini sağlayarak yaşanan gecikmeyi telafi etmeye çalışacağız. Alt yapı çalışması büyük oranda tamamlanan İskilip şehir içinin yaz sezonu iyi değerlendirilerek asfaltının tamamlanarak İskilipliler’in toz ve çamurdan kurtarılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI, ÇORUM’A GELİYOR
Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezi ile ilgili taleplerin değerlendirilmesi için Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’i Çorum’a davet ettiğini belirten Uslu, “Sayın Bakan Yardımcımızla önümüzdeki Cumartesi günü İskilip ve Çorum’da olacağız.” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim