İskilip Akşemseddin Anadolu Lisesi’nin hazırladığı program çerçevesinde ilçe merkezinde düzenlenen törene, Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, MHP İskilip İlçe Başkanı Ali Alıcı, AKP Meclis Üyesi Murat Önder, AKP İskilip Yönetim Kurulu Üyeleri, AKP İskilip Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Aygün, İskilip Ülkü Ocakları Başkanı Atıf Boncuk ve çok sayıda kişi katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. İskilip Akşemseddin Anadolu Lisesi Mehter Takımı’nın gösterisinin ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Recep Çatma, İstanbul’un Fethinin manevi mimarı Akşemseddin Hazretleri’nin İskilip’in Evlik Köyü’nde uzunca bir süre ikamet ettiğini ve İstanbul kuşatmasından önce İskilip’ten hareket ettiğini hatırlatarak, her yıl geleneksel olarak temsili uğurlama töreninin düzenlendiğini söyledi.

Ardında temsili Akşemseddin veda konuşmasını yaparak atına bindi ve Mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde İstanbul’a uğurlandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim