MHP Milletvekili Adayları Vahit Kayrıcı ile Sami Çam bu kapsamda MHP İl Başkanı Bekir Çetin öncülüğünde İskilip’te çeşitli temaslarda bulundular.
İskilip Seçim İletişim Merkezi’nin açılışında halka hitap eden MHP Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, Hükûmeti sert bir dille eleştirdi.
Vahit Kayrıcı, AKP iktidarını freni kopmuş bir kamyona benzeterek, “1999-2002 yılları arasında sizlere milletvekili olarak hizmet etme şerefine eriştim. Çok sıkıntılı bir dönem olmasına rağmen üç buçuk yıl içerisinde Çorumumuza her türlü hizmeti yapabilmek için sizlerin içerisinde bulundum. 2002 yılında iktidara gelen AKP verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. İktidara geldiğinde fakir fukaranın hakkını savunacağız diyenler iktidara geldikten sonra fakiri fukarayı unuttular. 2002 yılında 218 milyar dolar iç dış borcumuz vardı. Bugün 486 milyar dolar iç dış borcumuz var. 80 milyar dolar da özelleştirmeden kasaya para koydular. Ama kasamız tam takır, kuru bakır hâline geldi. O gün bizleri, iki kilo buğday satıyorsunuz bir litre mazot alamıyor çiftçimiz diyorlardı. Bu gün 6 kilo buğday satan çiftçi bir litre mazot alamaz hale geldi. Ülkemizde 2 milyon 8 yüz bin kişi o günün şartlarında açım, acizim diye yardım alıyorlardı. Bu gün 20 milyonun üzerinde insanımız açım, acizim diyor. 2002 yılında beğenmedikleri hükümetten devraldıkları Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kötü bir yönetimle bugünlere getirdiler.” diye konuştu.
Ülkenin bir bölümünde Devlet gücünün ortadan kaldırılarak, PKK ve KCK’ya teslim edildiğini belirten Kayrıcı şu görüşleri dile getirdi:
“Güneydoğu’da askerimiz kışlasından çıkamaz durumda. Hâkimimiz, savcımız KCK’ya hesap verir hâle getirildi. Benim buradaki kamyoncum lastik, mazot parası bulamazken doğudaki, güneydoğudaki kamyoncu karşı tarafa bir kez geçip geldiğinde benim Anadolu’daki kamyoncumun bir yılda kazandığını cebine indirecek duruma geliyor. Devlet orda elektrik parası alamıyor, biz onların elektrik paralarını ödüyoruz. Bu haksız rekabet önlenmezse ülke kan kaybetmeye devam eder. Terörle müzakere, mücadele olmadan olmaz. Masaya silahlarla oturulmaz. Onun için 7 Haziran seçimleri Türkiye için çok önemlidir. Freni kopmuş kamyon gibi giden AKP iktidarına dur demek mecburiyetindeyiz.”



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim