Köy ziyaretlerine ağır hava koşullarına rağmen aralıksız devam eden ilçe teşkilatı “Durmak yok yola devam” sözüyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Yaptığı ziyaretlerde yapılan hizmetler hakkında bilgiler veren başkan Lek,  64 köy ve bu köylere bağlı 109 mahalleye hakkaniyet çerçevesinde gerekli hizmetlerin en kısa zamanda götürülmesi için planlı ve programlı çalıştıklarını belirterek köy merkezlerindeki hizmetler akabinde mahallelerdeki eksikliklerin en kısa zamanda giderileceğini ifade etti.

Gittiği köylerde halk oylamasının bir dönüşüm ve ilerleme yolu olduğunu ifade eden Lek, cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi ile ilgili bilgi verdi.

Konuşmasında; "Yıllarca ülkemizin ayağına pranga olmuş bir sistem var. Mevcut sistem de halk, meclisi; meclis, hükümeti oluşturuyor. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminde ise halk direk olarak cumhurbaşkanını, hükümetini ve meclisi seçiyor. Şu anki sistem Türkiye’nin gelişimindeki en büyük engeldir. Birçok kez bakanlara, Başbakana, Cumhurbaşkanına çelme takmış ve takmaya çalışan şer güçlere vesayet odaklarına oligarsik bürokrasiye baskı gruplarına velhasıl milletin egemenlik yolunda milletin iradesi isteği ve talebi dışında öne sürülen tüm kayıt ve şartlara inşallah halkımız en büyük çelmeyi takacaktır” diyen Lek, halk oylaması sürecinde destek istedi.

İl Genel Meclis üyesi Yusuf Kaya ise ilce teşkilatı ve ilce başkanıyla yapılan istişareler sonucu daha planlı ve programlı çalışma yapmaya başladıklarını köy ziyaretleri ile sorunları ilce başkanıyla beraber yerinde tespit ettiklerini ve il özel idaresi kaynakları ile yine ilce başkanımızla belirlediğimiz plan ve program çerçevesinde bütün eksiklikleri sırası ile zaman içerisinde gidereceklerini ifade etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim