Çorumspor, ilk 6’ya girip ekstra play-off oynama yolunda hayati önem taşıyan Etimesgut Şekerspor maçını kazanarak büyük bir avantaj elde ederken, umutlarını Göztepe ile son hafta oynayacağı maça taşıdı.

Şekerspor için de ilk 6 yolunda tamam ya da devam anlamı taşıyan maça Çorumspor’un çok iyi motive olduğunu gördük. İlk 25 dakikada skor Çorumspor lehine 3-0 olurken, bu sezon ilk kez rahat bir maç izleyeceğimizi düşündüm. Ama yanıldığımı ikinci yarıda anladım. Güngören Belediye maçında 3-1 önde iken 3-3 berabere kalıp puan kaybeden Çorumspor, az daha ikinci bir Güngören faciası yaşayacaktı. Ama bu kez şans Çorumspor’dan yanaydı. Korktuğumuz olmadı ve Çorumspor, rakip takımın bir de penaltı kaçırdığı maçı 3-2 kazanıp ilk 6 yolunda çok büyük bir avantaj elde etti.

İlk 6 yolunda şimdi ipler Çorumspor’un eline geçti. Çorumspor son maçında Göztepe’yi yendiği takdirde diğer maçların sonucuna bakmadan ekstra play-off biletini cebine koyacak. Hatta beraberlik bile yetebilecek Çorumspor’a.

Şekerspor maçında alının galibiyet kadar beni en çok sevindiren ikinci bir olay ise, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün, yeniden takıma destek vermesi oldu. Ankara’ya kadar gidip maçı izleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, maçtan sonra da soyuna odasına girip teknik heyet ve futbolcuları kutlarken, bundan sonra da takıma tam destek vereceklerini söyledi. Çorumspor’un bu güven tazelemeye ihtiyacı vardı. Başkan Külcü de tam zamanında bu güveni tazeledi.

İnanıyorum ki, Çorumspor bu moralle ekstra play-off’a kalacak ve en azından final oynayacaktır. Çünkü Çorumspor’un kadrosu final oynayacak kalitede.

Gün, birlik günü. Herkesin, gücü oranında bu takıma sahip çıkması ve destek olması lazım. Göztepe ile oynanacak hayati maçta taraftarların tribünleri doldurması gerekiyor. Çorumspor’un bu maçta taraftar  desteğine çok ihtiyacı olacak.