Önceki hafta deplasmanda Bugsaş’ı yenerek çok önemli bir galibiyet alan Çorumspor, geçtiğimiz hafta sahasında oynadığı Sarıyer maçını, ilk yarıdaki dağınık futboluna rağmen ikinci yarıdaki oyunu ile zor da olsa kazanarak puan cetvelinde 3. sıraya yerleşti.

Çorumspor’un bu sezon sahasında oynadığı 3 maçı da dikkatle izledim. Bu maçlarda teknik heyetin kadro tercihindeki yanlışlıkları Sarıyer karşısında da devam etti. Bu durum, beni ve tribünlerdeki taraftarları hedefe giden yolda karamsarlığa sevk etti.

Çorumspor, Sarıyer karşısında maça ileride Şaban ve Murat olmak üzere çift forvetle başladı. İç sahada bu doğru bir tercih. Orta alanda daha çok çoğalan, pas ve pres yapan Sarıyer oldu. Orta sahada üstünlüğü ele geçiren Sarıyer Çorumspor yarı alanına yerleşti.

Teknik Direktör Ali Güneş bu durum karşısında 30. dakikada haklı olarak oyuna müdahale etti. Cemal’i oyuna alarak doğru olanı yaptı. Zaten Cemal, sakat ve cezalı değilse sürekli ilk 11’de oynamalı. Ancak, çıkacak oyuncu Şaban değil Abdullah ya da Mesut’tu. Güneş, gol şansı yüksek olan Şaban’ı oyundan almayı tercih etti. İleri ikiliden oyuncu çıkması gerekirse, bu oyuncu, bir varlık gösteremeyen Murat Bölükbaş olmalıydı.

Çorumspor ilk 45 dakikada rakip kalede iki kez pozisyona girdi. İlkinde Vedat’ın frikiğinde Sarıyer kalecisi Ethem topu çataldan çıkarttı. İkincisinde ise Mesut sağdan ortaladı, Murat Bölükbaş topu uygun durumda kafayla dışarı attı.

İlk yarının bitiminde takımlar soyunma odasına giderken taraftarların “Ferdi” diye tempo tutmaları üzerine teknik heyet ikinci yarıya Abdullah’ın yerine Ferdi’yi oyuna aldı. Bu değişiklik Çorumspor’a hücum üstünlüğü kazandırdı.

Özellikle sağ kanattan Emrah’ın taşıdığı toplar rakip kalede etkili oldu. 55. dakikada Murat Bölükbaş, kaleci Ethem’le karşı karşıya kaldı. Top kaleciden dönerken Ferdi’nin vuruşunda savunma gole izin vermedi.

Sahada basmadık yer bırakmayan Ferdi, 56. dakikada Sarıyer ceza sahasındaki karambolda topu filelere göndererek kilidi açtı. Taraftarların, bu futbolcuyu istemelerindeki haklılık da ortaya çıkmış oldu.

75. dakikada, Çorumspor ceza sahasındaki karambolda, Gökhan’ın şutunda topun direkten dönmesi Çorumspor’un şansı oldu.

Maçın son 15 dakikasında Sarıyer tüm hatları ile yüklenerek Çorumspor kalesinde doldur boşaltla gol aradı. Çorumspor kendi yarı alanına çekilerek skoru koruma amaçlı zamana oynadı ve sahadan 1-0 galip ayrılmasını bildi.

Alınan 3 puan, gelecek haftalar için çok büyük bir moral kaynadığı oldu.

Maçın son 12 dakikasında Murat Bölükbaş sakatlanıp oyundan çıkınca Çorumspor sahada santrforsuz kaldı. Ali Güneş, sanırım o zaman Şaban değişikliğinde ne kadar yanlış bir tercih yaptığını anlamıştır.

Hoca, formayı hak edene vermezse, inandırıcılığını kaybeder ve o zaman da başarısızlık kaçınılmaz olur. Aynı yanlışlık Akçaabat Sebat maçında yapıldı. Takım 2-0 geriye düşünce değişiklik yapıldı ve beraberlik ancak kurtarılabildi. Ali Güneş aynı hataları sürekli nasıl tekrarlıyor anlayamıyorum.