Çorum Belediyespor, sezonun ikinci yarısındaki beşinci maçında da galibiyet yüzü göremedi. Gümüşhanespor karşısında son dakikaya 1-0 önde giren Çorum Belediye, 90+5. dakikada savunmanın büyük hatası sonucu yediği golle berabere kalıp çok önemli 2 puan daha kaybetti. Maçtan sonra herkes birbirine soruyor; “Çorum Belediye kimi yenecek?”

Teknik Direktör Hayrettin Gümüşdağ, kaybedilen 2 puanın baş mimarı oldu.

Çorum Belediyespor hiç değilse iç sahada oynadığı maçlarda olsun çift forvetle oynamalı. Fakat, ne hikmetse Hayrettin Hoca korkak davranıp genelde tek forvet oynatıyor.

Gümüşhanespor maçında henüz 1 saatlik bölümde 3 oyuncu değişikliği hakkı kullanıldı. Kalan yarım saatlik sürede, ağır zeminde sakatlıklar olabileceği hiç düşünülmedi. Nitekim üst üste sakatlıklar yaşanmaya başladı. Gümüşdağ, değişiklik hakkının dolduğunun bile farkında değil. 3 değişiklik yapmasına rağmen iki oyuncuyu ısındırdı. Dördüncü hakemin uyarısıyla değişiklik hakkının bittiğini fark etti.

36. dakikada oyundan alınan Serdar, köşe bayrağını tekmeleyerek ilk tepkisi gösterirken, şeref tribününün önüne geldiğinde de formasını çıkartıp yere fırlattı. Bu da gösteriyor ki, futbolcunun hocasına güveni ve saygısı kalmamış, Gümüşdağ’ı iplemiyorlar. Disiplinden bu kadar uzaklaşmış bir takımdan başarılı olması da beklenemez zaten.

Çorum Belediyespor her geçen gün toparlanacağı yerde geriliyor. Gümüşhanespor karşısında da maça iyi başlayamadı. Futbolun gerektirdiği tempo, pres ve yardımlaşma olmayınca pozisyon için gerekli varyasyonlar yaratılamadı. Oğuzhan Saraçoğlu ve Ender Acar organize ve çabuk davranmadıkları için ilk yarıda kanatlar çalışmadı. Orta sahada H.İbrahim ve Oğuzhan Yalçın çok top ezdi. Ofansa gerekli desteği veremediler. İlk yarı genelde orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Taraftarı heyecanlandıran tek pozisyon, 18. dakikada Eray’ın ceza yayından attığı şut oldu.

İkinci yarıda konuk Gümüşhanespor oyunu tamamen Belediyespor yarı alanına yıktı. Savunmanın arkasına atılan toplarda Tekin ve Yılmaz’la gol aradılar. Nitekim 52. dakikada savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Tekin’in vuruşunda top yan direkten oyun alanına geri döndü.

Çorum Belediyespor’da Mehmet Keleş ve Murathan Buruş’un oyuna girmesiyle kanatlar çalışmaya başladı. Bu da Belediyespor’a hücum üstünlüğü kazandırdı. 63’te Mehmet Keleş net bir pozisyondan yararlanamazken, 71’te Murathan’ın pasında da topu filelere gönderip takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra savunmaya çekilen Belediyespor, ani ataklara dayalı bir oyun anlayışı içerisinde farkı artırmaya çalıştı. Nitekim Oğuzhan Yalçın ve Murathan’la da çok net fırsatlardan yararlanamadılar.

Son bölümler oldukça heyecanlı geçti. Belediyesporlu futbolcular zaman çalmaya yönelik davranışlarda bulunurken, 6 dakikalık uzatma süresinin son dakikasında savunmadaki büyük hatayı affetmeyen Ali Kireş röveşata ile topu filelere gönderip cezayı kesti.

1-1 biten maçtan sonra Belediyespor ikinci yarının beşinci haftasında da galibiyet sevinci yaşayamadı. Daha önce ilk dakikalarda basit gol yiyen Belediye, bu kez son dakikada golü kalesinde gördü. Basit gol yeme hastalığına henüz bir çare bulunamadı.

Üst üste 4 yenilgi almış bir takımın taraftarının teknik direktöre “İmparator” diye tezahürat yapması ne kadar ilginçse, teknik direktörün de alkışla öpücük göndermesi bir o kadar ilginçti. İmparator olmak bu kadar ucuz demek ki.