Lig tarihindeki en başarılı sezonunu yaşayan Çorum Belediyespor, buna rağmen ilk yarıyı zirvenin 5 puan gerisinde ve 2.sırada tamamladı. İlk yarının geneline dönüp bakınca Belediyespor’un açık ara lider olması gerekirken küçük hatalarla hak ettiği yerde olmadığını üzülerek görüyoruz.

Geçen sezona göre daha mütevazı bir kadro ile şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor’un daha sezon başlamadan savunmada sorun yaşayabileceğini belirtmiştik. Öyle de oldu. Sağ bek ve savunmanın göbeğinde yaşanan sorunlar birçok puan kaybına neden oldu. Belediyespor’un ikinci yarıda bu puanları arayacağı kesin. Çünkü ikinci yarılardaki kayıp puanların telafisi her takım için daha zor olacak. Bunun yanı sıra hava ve saha koşulları da olumsuz etken. Bu nedenle, devre arasını iyi geçirmek çok önemli. Transferde eksik yerlere nokta atışı yapmak şart. Savunmanın göbeğinde görev yapan 3 futbolcudan Abdullah ve Erhan gönderildi. Yani ikinci yarıda bu bölgede yeni oyuncular görev yapacak.

Belediyespor, sezonun ilk yarısında gol atmada sıkıntı çekmedi ancak hedefe oynayan bir takımın yememesi gerektiği kadar kalesinde gol gördü. Yenen gollerin geneli yan top ve bireysel hatalardan kaynaklı. Bazı maçlarda hücum oyuncuları, savunma hatalı yenen gollere yetişemedi ve bu yüzden puan kayıplarına neden olan çok gol yendi. Yusuf Hoca, çareyi göbekte komple bir değişikliğe gitmekte buldu ve bu doğrultuda Abdullah ve Erhan’ın biletini kesti. Bence, yerinde ve doğru bir karar alındı. Çünkü ikinci yarıya aynı savunmayla girmek büyük bir risk olurdu.

Savunmanın göbeği kadar olmasa da sağ bek ve orta saha Çorum Belediyespor’un sorunlu olduğu bölgelerden. Mevcut kadroda oyun kuracak ve dikine oynayacak bir oyuncu yok. Bu bölgeye de takviye yapılmalı. Sağ bekte sezonun ilk haftalarında takımın sol bekleri Yakup ve Doğukan görev yaptı. Son haftalarda genç Mehmet Zahit formayı aldı ancak İzzet’in gönderilmesiyle o da alternatifsiz kaldı. Sağ bek transferi stoper ve orta saha kadar şart değil ama hem geleceğe yatırım, hem de stoperde de oynayabilmesi bakımından Eti Lisesi’nin sağ beki Alihan İdikut’un alınmasını öneririm. Çorumspor’da yaptığı çıkış sonrası Balıkesirspor’a transfer olan ve profesyonel liglerde oynama deneyimi bulunan Alihan, iyi bir alternatif olarak düşünülebilir. Maliyetsiz, genç ve çabuk olmasından yararlanılabilir.

Belediyespor sezonun ilk yarısında gol yollarında genel olarak sorun yaşamadı. Her maçta gol atması da bunun somut bir kanıtı. Doğan Can ve Abuzer takımın gol yükünü çekti. Ancak, ikisinin de alternatifi yok. Abuzer’in alternatifi olan Muhammed Enes, beklentilerin altında kaldı. Hiçbir maçı kaçırmayan Doğan Can’ın alternatifi olan Murat Hacıoğlu da beni en çok hayal kırıklığına uğratan oyuncuların başında geldi. Sonradan oyuna girdiği maçlarda skora hiç katkı sağlayamadı. Bence, çok yönlü bir hücum oyuncusu alternatif olarak alınmalı.

Kanatlarda görev yapan Yasin, Salim ve Taner var. Bu futbolcular arasında Taner’den verim alınabildi ama o da sakatlandı. Salim ve Yasin’de istikrar yok. Takıma katkıları tartışılır. Bu yüzden, bir kanat oyuncusu mutlaka alınmalı. Zaten Yusuf Hoca da bununla ilgili yönetimden istekte bulundu.

Belediyespor’un hücum hattından sonra en rahat olduğu ikinci bölgesi kale. İster Sercan oynasın, ister Ramazan, fark etmiyor. İkisi de çok iyi. Aralarındaki rekabet takıma olumlu yansıyor.

Çorum Belediyespor her ne kadar ilk yarıyı zirvenin 5 puan gerisinde bitirse de en güçlü şampiyon adayı olduğu ile ilgili iddiamın arkasındayım. İyi bir hazırlık dönemi ve nokta transferlerle ikinci yarıda 2.Lig hedefine ulaşacağından şüphem yok. Yeter ki, şehir de şampiyonluğu istediğini göstersin.