Spor Toto 3.Lig’de mücadele eden Çorumspor ve Çorum Belediyespor ilk yarı maçlarını tamamladılar. Daha önce de ifade ettiğim gibi, Çorumspor’la ilgili söyleyecek fazla bir şey yok. Belediyespor ise profesyonel ligdeki ilk sezonunda beklentilerin altında kalsa da umutlarını ikinci yarıya taşımayı başardı.

Tarihinin en kötü dönemini yaşayan ve ligden düşmesine kesin gözüyle bakılan Çorumspor 17 maçta sadece 1 puan toplayabildi. Transferi açmak dışında hiçbir şekilde kurtuluş yolu görünmüyor. Bunun dışında yapılacak her türlü girişim sonuçsuz kalacaktır.

Belediyespor, tarihinde ilk kez mücadele ettiği 3.ligde 17 maçta 22 puan toplayıp ilk beş umutlarını ikinci yarıya taşısa da benim beklentilerimin altında kaldı. Ama birkaç önemli takviye ile ikinci yarıda daha başarılı sonuçlar alacağına inanıyorum.

Son Emrespor maçında sezonun en iyi futbolunu oynayan ve aldığı galibiyetle devre arasına moralli giren Belediyespor’un genel olarak savunmanın solunda büyük sorun yaşadığının altını çizmek istiyorum. Bunun yanında, çok iyi bir stopere ihtiyacının olduğu kesin. Kanatlar idare etse de, iyi bir kanat oyuncusunun yararlı olacağı düşüncesindeyim. Ve en önemlisi, Belediyespor’un, lider özellikli çok iyi bir orta saha oyuncusuna ihtiyacı var. Diğer mevkiler bekleyebilir ama çok iyi bir orta saha oyuncusunun mutlaka alınması gerek. Çünkü ilk yarı boyunca bunun eksikliği hissedildi. Son Emrespor maçında Oğuzhan Saraçoğlu’nun azıcık iyi olması karşısında bile Belediyespor çok etkili oynadı. Ama bu mevkideki etkinlik sadece Emrespor maçına hastı. Bu yüzden lider özellikli bir oyun kurucuya kesinlikle ihtiyaç var.

İlk yarıda oynadığı maçlarda genelde fizik gücü ile rakiplerine üstünlük sağlayan Belediyespor’un ikinci yarı için bu silahını biraz daha geliştirmesi lazım. Çünkü sahalar daha ağır olacak. Eğer gelişim kaydedilebilirse Belediyespor’un ağır zeminleri avantaja çevirebileceğini düşünüyorum.